Kat-ko-tel-len

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 27. marraskuu 2014 kello 13:17

Tämän viikon maanantailaulut laulatti Teija – pitkästä aikaa. Apumaestramme onkin ollut koko syksyn kiireinen muualla, arvatenkin omien lauluoppilaidensa parissa. Oli raikasta päästä taas vähän jazztunnelmiin. Ja ne äänenavausdrillit! Mukavasti erilaisia. Juu-u Jaana, me saatamme haluta äänenavaustuokioilta muutakin kuin mahdollisimman nopeaa ja tehokasta kurkun notkistusta laulukuntoon. Olisi kiva treenata myös artikulaatiota, trioleja, äänihyppyjä ym., tutkien äänen ulottuvuuksia. Kiitos kun lupasit laajentaa drillivalikoimaa!

Kuorojen joulukortit saapuivat jakoon. Tyylikkäitä ovat kaikki, Beatin voimakasvärinen minun lempparini. Meidän on harmaasävyissään vähän turhankin hillitty kuoromme nimeen nähden. Olisiko VIMMAinen intomme  laulamisen jotenkin voinut ilmetä kortin designissä?

Tiistai-iltana käytiin taas Jaanan johdolla tanakasti Glorian ynnä muiden kimppuun. Uusi konsti barokkisävyyn pääsemiseksi: lauletaan kat-ko-mal-la sanoja. Se auttaa myös volyymivaihteluihin eli siihen terassi – mikä se Jaanan käyttämä käsite olikaan… Vielä kun saataisiin Gaudeteen svengiä. Voisi olla hyödyksi kuunnella netistä versioita joissa on rumpu, ja sitten laulaessa painottaa iskukohtia ja keventää välejä. Tavoitteena keinahteleva pulssi. Juuri siihenhän alun alkaen tässä laulussa ihastuin!

Tip tap auttaa alton lähtöäänessä (siis edelleen Gaudete), muttei ihan täysin. Vielä istuu epävarmuus ainakin allekirjoittaneen olkapäällä, kun tähän lauluun tullaan. On se jännä, että aina pitää minulla olla joka kuoro-ohjelmassamme pimeä kohta jossain laulussa. Ja se ei sitten tahdo seljetä millään. Kunnes jonain päivänä aivotietokone on onnistuneesti poistanut bugin. Jotta eiköhän se nytkin, konserttipäivään mennessä…

Viimeisimmät postaukset