Juhlavuoden kynnyksellä

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 6. joulukuu 2014 kello 07:30

Tänään juhlitaan Suomen itsenäisyyspäivää, mutta parin päivän päästä on toiset juhlat. Silloin merkkipäiväänsä viettää säveltäjä Jean Sibelius, joka syntyi 8.12.1865. Alkamassa on juhlavuosi, sillä 2015 Sibeliuksen syntymästä tulee 150 vuotta. Sibeliuksen syntymäpäivästä on tullut myös suomalaisen musiikin päivä.

Juhlavuoden kunniaksi Helsingin Sanomat julkaisi Sibelius-teemalehden pari päivää sitten. Silkkaa joululaulun iloa -joulukonsertissamme kuullaan myös Sibeliuksen musiikkia samaisesta syystä. Synnyinkaupunki Hämeenlinnassa järjestetään monia Sibelius-tapahtumia, samoin Helsingissä. Myös Sibelius-laulukilpailu on tulossa. Tietoa kaikista näistä tapahtumista löytyy Sibelius150.fi -sivuilta.

Suomi ja Sibelius liittyvät vahvasti yhteen. Suuri osa Sibeliuksen tuotannosta on syntynyt suomalaisuusaatteen nousuaikana. Itsenäisyyspäivä ja Finlandia ovat vuodesta toiseen kestävä parivaljakko. Tässä yksi versio kerrassaan ihastuttavan luontovideon kera. Hyvää itsenäisyyspäivää ja hyvää alkavaa Sibelius-juhlavuotta!      http://youtu.be/F5zg_af9b8c

Kommentoinut Jaana Turunen 18. joulukuu 2014 12:51

Tuli vaan mieleen, että pitäisiköhän pitää laulukurssi Sibeliuksen lauluista juhlavuoden kunniaksi? Laulut eivät ole kovin helppoja ja ne ovat suurimmaksi osaksi ruotsin kielellä, mutta hienoja… Vai otetaanko syksyyn Sibelius-teema?

Kommentoinut Jaana Turunen 11. joulukuu 2014 13:37

YLEn sivuilla on erittäin mielenkiintoinen artikkeli Sibeliuksen apostolista.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/11/olin-downes-sibeliuksen-apo…

Viimeisimmät postaukset