JOULUA JA UUTTA VUOTTA KOHTI

Käyttäjän Jaakko Kekoni lähettämä 21. joulukuu 2014 kello 14:30

Oli hienoa päästä amatöörinä ammattilaisten keskelle ja suuren yleisön eteen.  Esitysten onnistumiset lämmittivät mieltä.  Iloiset ja Osaavat Maestralaiset on nyt huomattu.  Maestran kouluttajan (Jaana Turunen) työ näkyy ja tuo tulosta.

Helpolla tämä ei ole tullut.  Kukkumarallan, Beatin ja VImman porukoilla on ollut työläs ja haastava syksy ja alkutalvi.   Jo ensimmäinen Glorian harjoitus pani miettimään, että ihan tuolle tasollekko jo yllämme.  Mutta hyvin taisimme selvitä.

Keväinen ”Kuiskaa Mulle Pihapuun” draamallinen esitys sen todisti, että vaativakin esitys onnistuu.  Laulun tekniikkaa ja esiintymistaitoja on harjoiteltu jo vuosia Jaanan  ohjauksella.  Ja koko ajan porukassa on mukana niin konkareita kuin untuvikkojakin.  Niinpä jokainen voi ponnistaa omalta tasoltaan seuraavalle.

Mutta kun Musiikkikeskuksen suuren salin valot Joulun alusviikolla himmenivät ja  kajautimme ensimmäiset sävelet yläparvelta, niin taisimme yllättää kuulijat. Taitava laulaminen, laulun helppous ja laulun ilo kaikui salissa. Kyllä kelpasi!

Onnistumiset ovat Maestralaisten Me-hengelle mannaa. Nöyrästi on silti muistettava, että vaikka kuoromme ovat kehittyneet, niin ponnistamme jatkossakin – pakko tunnustaa – harrastajina laulutaidon ensiaskelmilta.  Jokainen lähtee liikkeelle omalta tasollaan.  On ilo huomata monen Maestralaisen laulutaidon kehittyneen.

Tämä kehittyminen on taustana sille, kuinka korkealle Maestrakuorot yltävät.  Se myös todistaa, kuinka laulaminenkin on tekniikkalaji, jossa voi oppia lisää.  Osaava laulu näyttää helpolta ja sujuvalta.  Se on myös terapian lähde.  On kannustavaa huomata kehittyvänsä laulajana. Se mahdollisuus on kaikilla, joilla on laulun palo.

Ja miten avartavaa on, kun pääsee tutustumaan eri musiikkityyleihin ja näissä käytettyihin laulutekniikkoihin.  Musiikin maailman laaja kirjo on rikkaus.

Ja senkin on huomannut, kuinka musiikin tekemistä arvioi nyt aivan eri tavalla ja kuinka tulee seurattua laulajien äänenkäyttöä.  Nyt jyvät erottuvat akanoista.

Ovet ovat aina auki Maestraan. Maestralaisten joukkoon siis mahtuu ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.  Vaikka meilläkin mieslaulajia on vähemmän, niin kyllä naistenkin joukkoon mahtuu, jos haluja on.  Siispä sana kiiriköön, että kaikille tilaa riittää ja tilaa on.  Myös niillekkin, jotka haluavat laulaa vain omaksi ilokseen.

Tänä Jouluna Vimmakuoron rima asetettiin Atso Almilan ja Jaanan toimesta korkealle (Vivaldin Gloria).  SIlti saimme kuin saimmekin väännettyä tuon kappaleen esityskuntoon.  Koko Maestrayhteisö (Kukkumaralla, Beat ja VImma) ylsivät Kuopion kaupunginorkesterin tukemana hyvään esitystasoon.  Suuri yleisö tuli innolla mukaan yhteislauluihin. Herkkä ja harras joulutunnelma täytti salin.

Kiitos vahvan markkinoinnin, sali oli täynnä. Toivottavasti näin hyvin toteutunut tapahtuma kannustaisi osapuolia yhteistyöhön jatkossakin.  Ei kahta ilman kolmatta.

Jouluun kuului myös Flash Mob tapahtumat Sokoksella nyt jo toistamiseen.

Saimme viedä Joulusanomaa joulukiireen keskelle.  Eräs tapaus Sokoksen Kellarin Ruokakaupassa kiinnitti huomiota.

Kokoonnuimme alakerran käytävälle.  Vuorossa oli tuttu  ”Maa On Niin Kaunis…” Ensimmäisten sävelten kaikuessa eräs ohikulkeva herra havahtui ja pysähtyi.  Pian saattoi huomata, kuinka laulumme veti häntä puoleensa.  Vähitellen hän siirtyikin jo lähemmäksi kuoromme muita laulajia.  Kohta hän jo tapaili ja lopulta liittyi lauluumme mukaan.  Kyllä siinä silmä taisi kostua itse kullakin…

Ilman huippuammattilaisten apua, tukea ja ohjausta tämä ei olisi mahdollista.

Siispä lämmin kiitos ohjaajallemme Jaanalle ja tietysti koko Musiikkikeskuksen henkilökunnalle, loistavan kaupunginorkesterimme ammattimuusikoille ja erityisesti Atso Almilalle.  Kyllä oli helppo laulaa ja panna parastaan.  Heidän kanssaan oli helppo päästää Maestralainen Jouluilo kaiken kansan kuultavaksi.

Kiitolllisena Joulun Rauhaa  ja Onnellista Tulevaa Vuotta toivottaen,

Nimim. ”Se kolmas möreä-ääninen oikealta”

Kommentoinut Riitta Särkilahti 22. joulukuu 2014 00:27

Kiitos Jaakko kommenteistasi,on helppo olla kanssasi samaa mieltä. On upeaa olla mukana tässä porukassa missä haasteet, Jaanaan ja toisiimme luottaen ,on vaan hoidettu kunnialla kerta toisensa jälkeen.Tuo kyseinen mies Sokkarin alakerrassa kiinnitti myös huomioni laulaessaan vieressäni,ja monet muutkin ohikulkijat uskaltautuivat mukaan. Laulun loputtua minulla oli ilo toivottaa hänelle ” hyvän joulun toivotukset”

Viimeisimmät postaukset