Maestran kevätinfo 2015

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 28. joulukuu 2014 kello 16:33

Maestran kevätkauden alku lähestyy pikku hiljaa. Tässä infoa tulevasta. Jos harkitset lauluharrastuksen aloittamista, niin nyt on hyvä aika siihen!

Mistä liikkeelle?

Jos vasta harkitset laulamista tai haluat muuten vain kokeilla, niin tule su 11.1. klo 18 steinerkoululle Avoimelle ryhmälaulutunnille. Laulamme yhdessä tunnin verran LauluMaestra Jaanan neuvojen avulla. Pääset testaamaan omaa ääntäsi ja kokeilemaan eri tapoja käyttää sitä. Tilaisuus on maksuton.

Avoin laulukoulu -kurssi on laulutekniikan tehokurssi, jonka annista hyötyvät kaikki aloittajista kokeneempiin konkareihin. Aiempaa laulukokemusta tai nuotinlukutaitoa ei tarvita. Riittää kun on halua laulaa ja oppia lisää. Jos olet epävarma omasta äänestäsi, niin tämä on kurssi, josta kannattaa aloittaa. Laulua jo ennestään harrastaville uusia näköaloja omaan ääneen tuo kurssilla käytetyt Estill Voice Trainingin kuviot. 130 € kurssimaksulla voit halutessasi käydä myös muissa Maestran ryhmissä kurssin ajan.

Ryhmälaulutunnit ja VIMMA

Maanantaisin Maestran viikkoryhmistä kokoontuu kaksi: Teemalaulajien ryhmä, joka laulaa alkukauden haitarijazzia (suomalaista 1920-30 -lukujen tanssimusiikkia) ja loppukauden kansanmusiikkia (meiltä ja muualta), sekä Maestralaulajien ryhmä, jossa lauletaan lauluja laidasta laitaan.

Tiistaisin kokoontuva  neliääninen sekakuoro VIMMA otta myös uusia laulajia erityisesti miesääniin. VIMMAn ohjelmassa on kevätkaudella Kuiskaa mulle pihapuu -konserttien toteutus 18.-19.4.2015 Sotkulla. VIMMAn leiripäivä on la 17.1.2015 klo 10-16 steinerkoululla.

Maanantain ryhmät sopivat hyvin vähän laulaneille. VIMMA-kuoro sen sijaan vaatii sitoutumista ja omista taidoista riippuen myös omaa harjoitusta kotona. Ryhmiin ja kuoroon voi tulla tutustumis- ja kokeilukäynnille mihinkään sitoutumatta.

Laulukausimaksu 255 € (tai 2 x 130 €) sisältää kaikki ryhmätunnit eli halutessasi voit käydä vaikka kaikissa. Avoin laulukoulu -kurssille pääsee kertaamaan, mikäli siellä on tilaa. Muistathan ilmoittautua sinne etukäteen.

Lapset ja nuoret

Myös lapsikuoro Kukkumaralla ja nuorisokuoro Beat ottavat uusia laulajia mukaan tammikuussa. Kuorojen harjoitukset käynnistyvät viikolla 3 ja harjoituksiin saa tulla tutustumaan ja kokeilemaan 1-2 kertaa ilman sitoutumista. Tammikuussa aloitamme uusilla lauluilla ja valmistaudumme kevään konsertteihin.

Muuta

Laulun yksityistunteja voi kysellä vielä, lähinnä päiväaikoja on keväälle saatavissa. Mikäli haluat perehtyä enemmän Estill Voice Trainingiin, maaliskuussa järjestettäville Level OneLevel Two -kursseille on vielä muutama paikka vapaana. Kurssin opettajana toimii tanskalainen Dorte Hyldstrup ja kurssin opetuskieli on englanti. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Maestran kanssa ja lisätietoja siitä saa sekä Jaanalta että Dortelta itseltään.

Kausi alkaa viikolla 3 ja päättyy vappuun ja kevätlaulajaisiin ke 29.4.2015 Kuopion kaupungintalolla. Tunteja ei ole viikolla 10 eikä pääsiäismaanantaina.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

info(a)maestra.fi tai p. 044-705 4599/ Eila

Huomaathan, että Jaana on tammikuun alussa symposiummatkalla ja on tavoitettavaissa lähinnä sähköpostilla tai Twitterin kautta. Kannattaa siis olla Eilaan yhteydessä sinä aikana, mikäli kysyttävää herää.

Hyvää alkavaa lauluvuotta 2015!

P.S. Kevääseen/ alkukesään on suunnitteilla pienryhmäkursseja (mm. belting, laulutekniikan pienryhmä, jazz & blues). Jos olet kiinnostunut niistä, seuraa päivityksiä tai kerro kiinnostuksestasi meille, jotta osaamme infota sinua suoraan. Suunnitelmissa on myös Maestra on Stage -ilta ja katsotaan, saako karaoke-jaosto järjestettyä yhteisen lauluillankin.

Kommentoinut Jaana Turunen 12. tammikuu 2015 05:31

Laulukouluun on enää pari paikkaa jäljellä ja Estill-kurssille yksi (ellei sekin jo mennyt). Peruutuspaikkoja kannattaa kysyä myös.

Kommentoinut Marita Jama 29. joulukuu 2014 18:56

Jesss! Laulutekniikan ja jazz & blues -pienryhmäkurssit kiinnostavat vahvasti. Ilmoittauduin alustavasti myös Estillin Level One -kurssille, joka veti puoleensa kuin magneetti… Jospa siellä jotain uutta oppisin minäkin.

Viimeisimmät postaukset