Taas alkupisteessä

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 15. tammikuu 2015 kello 19:00

Ihanaa päästä taas laulamaan! Maanantaina aloitettiin ”haitarijatsilla” eli 20-30-lukujen schlagereilla. (Tuolloinhan saksankieli oli vielä valttia eikä siis käytetty ”hitti”-sanaa.) Kiva on eläytyä omien vanhempieni nuoruusvuosien suosikkisävelmiin. Meillä kotona tosin ei niitä juuri harrastettu. Äiti lauleli Merikantoa ja kumppaneita, isälläkin oli hyvä ääni mutta ainoa laulu jota ikinä kuulin hänen hyräilevän oli ”Tyttöni, tyttöni mun, olethan  sinä mun…”

Palattiin myös Sataman valoihin, lauluun johon minulla on tähän hetkeen asti liittynyt mysteeri. Opin laulun muinoin eri sanoilla, joissa laulettiin mm: ”Ei vielä saapuvan näy laiva rakkaimman, kai hälle loistavat nyt lyhdyt vierahan…” Mutta nettikin harmikseni tunsi vain sen toisen tekstin. Kunnes tänään!!! Yritin vielä kerran ja WAHOO, mutkan kautta löytyi tämä Seija Karpiomaan esitys: http://youtu.be/42r9nXITpPc Minusta tämä teksti on kyllä parempi. Mutta Harmony Sistersin versio on (mielestäni aiheetta) jyrännyt tämän mennen tullen.

Karpiomaata kuunnellessa tuli mieleen, miksihän meillä oli joukoittain jazz-vaikutteisia naislaulajia muttei yhtään miestä. Miehet olivat sankaritenoreita à la Olavi Virta tai myhäileviä humoristeja Kauko Käyhkön malliin. Kuitenkin Amerikan mailla myös miehet (lähinnä tosin mustat) lauloivat jazzia. Tämän täytyy olla kulttuurinen juttu. Ehkä suomipojista olisi ollut akkamaista luritella sinisävyisiä säveliä…

Kuorossa ollaan taas alkupisteessä: uudet laulut, uudet stemmat. Ja meikäläinen ihan tiu tau. Päässä humisee tyhjää, kun vedetään uusia spirituaaleja heti äänissä. Voiko kukaan oppia stemman parilta kuulemalta?? Ilmeisesti voi, sillä muut lauloivat kun minä hapuilin usvassa. Tykkään spirituaaleista ja odotan palavasti pääsyä sisään näihin uusiinkin. Ei tosin paljon riemastuta se, että vanhat olivat autuaasti unohtuneet. Onneksi leirillä kerrataan lauantaina.

Anu toivoskeli jotain uutta kevään Pihapuu-esityksiimme. – Luulenpa että meillä on täysi työ saada juttu taas kasaan ja esityskuntoon sellaisenaankin. Kun on rinnalla tämä spirituaaliprojekti ja muutakin uutta horisontissa.

Iloisin mielin lähdetään taas alkupisteestä eteenpäin, kohti kirkkaampaa kurkkua ja jämptimpää järjestystä päänupin sisällä.

Viimeisimmät postaukset