Kehon vapautusliike

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 26. helmikuu 2015 kello 19:30

En tiedä Alexander-tekniikasta paljon muuta kuin nimen – silti uskaltauduin Päivi Sarasteen vetämälle Luonnollisen laulun kurssille. Hyvä että uskalsin, sillä kurssi oli ajatuksia antava. Erityisesti näyttelijöiden suosima Alexander-tekniikka tähtää kehon vapauttamiseen erilaisista virheasennoista, jännityksistä ja lukoista, joihin olemme jumahtaneet. Kaikki tällainen jäkitys tietysti haittaa myös laulamista. Päivin ohje meille kurssilaisille oli: Hellitä jännityksistä, hengitä ponnistamatta ja anna itsesi laulaa. Helpommin sanottu kuin tehty, kun on tottunut korsetoimaan ja ankkuroimaan… – Kielletty sana kurssilla muuten oli ”pitäisi”. Mitään ei pidä eikä täydy, vaan ”on mahdollisuus tehdä tai jättää tekemättä”.

Maestran Haitarijatsit on nyt nipussa ja talviloman jälkeen alkaa Kansanlaulut. Toivottavasti mukana on lauluja muualtakin kuin Suomesta ja lähimaista – tietenkin sen mukaan, miten on saatavilla käännöksiä kielistä joita emme osaa.

VIMMA-kuoro sai näytille viisi logoehdotusta. Ehdottomasti tyylikkäin minusta on n:o 4. Se on graafisesti linjakas ja raikas. Paljon suosiota saanut n:o 3 on minun silmiini sovinnainen, ja nätti kiemura suorastaan vesittää siitä ”vimmaisuuden”. Jos kiemuran sijalla olisi sähäkkä salamakuvio, saattaisin minäkin äänestää sitä. – Kukin lobatkoon suosikkiaan, niinhän minäkin tässä teen!

TV:täkin on tullut katseltua. Ohjelmassa taustalaulajista oli upeita naislaulajia, niin taitavia että ansaitsisivat itsekin olla tähtiä. Mutta tähdeksi tuleminen on monien, usein sattumanvaraistenkin, tekijöiden summa. Tähdistä puheenollen katsoin myös Tony Bennettin ja Lady Gagan konsertin, lähinnä uteliaisuudesta tätä kohupopparia kohtaan. Kohupoppari yllätti: hänhän on oikea laulaja!! Vielä lisää yllätyin, kun Lady Gaga lauloi Oscar-gaalassa sikermän Sound of Music’ista. Aivan perinteisesti = hyvin. Ei koiraa karvoihin katsomista…

Viimeisimmät postaukset