Maestran kevätinfoa 2015

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 20. huhtikuu 2015 kello 11:21

Kevätkautemme on loppusuoralla: tällä viikolla on viimeinen Avoin laulukoulu ja ensi viikolla muut tunnit maanantaina ja tiistaina. Jazz-ryhmä harjoittelee vielä toukokuussa Teijan sairastumisen vuoksi peruuntunutta kertaa paikaten.

Keskiviikkona 29.4. kokoonnumme klo 18-19:30 laulamaan yhdessä Maestran Kevätlaulajaisiin Kuopion kaupungintalon juhlasaliin. Vielä tällä viikolla on mahdollisuus toivoa lauluja sinne. Kevätlaulajaisiin on perinteiseen tapaan täysin vapaa pääsy ja mukaan voi ottaa laulamisesta innostuneita ystäviä ja perheenjäseniä. Kaupungintalon akustiikka on erittäin laulajaystävällinen ja flyygelin säestys on toista kuin steinerin pianoilla…

Toukokuun pienryhmäkursseille Sibelius 150 ja Beltauksen alkeet mahtuu vielä pari laulajaa mukaan jokaiseen ryhmään. Niiden jälkeen Maestran toimisto muuttaa pois Suokadulta talon purkamisen vuoksi. Siellä olleet tunnit (pienryhmät ja yksityisopetus) siirtyy pääasiassa steinerkoululle.

Maestra on Stage –illassa ravintola King’s Crownissa ma 18.5. klo 18 lavalle nousee Maestran solisteja, duoja ja lauluyhtyeitä. Esiintymään ovat tulossa ainakin Lauluyhtye MaestraMen, duo Anu & Riitta, Marita, Arja, Jaska, Ella ja Sirpa. Muutama laulu mahtuisi vielä mukaan, joten jos mikkiin tarttuminen houkuttaa, ilmoittaudu minulle. Iltaan voi osallistua myös kuulijan roolissa ja samalla voi nauttia mainiosta Maestralaulajien seurasta. Tilaisuuteen ei ole pääsymaksua, mutta on toki suotavaa nauttia ravintolan antimista. Joten tervetuloa joko laulamaan tai kannustamaan ja viihtymään hyvässä seurassa!

Pari vuotta olemme puhuneet Maestran laulujuhlista. Tälle kesälle oli jo yritystä, mutta sitten mopo alkoi keulimaan: syntyi sarja yhteislaulutilaisuuksia Kallamarinaan Kuopion satamassa. Heinäkuussa joka maanantai-ilta lauletaan yhteislauluja eri teemoista klo 18. Tervetuloa mukaan laulamaan!

Ensi syksyn tunnit alkavat ma 24.8. Maestralaulajat ja VIMMA jatkavat varmasti, laulukouluja on jo kysytty ja nuotinlukua samoin. Teemoista esiin on noussut suomalainen iskelmäpop. Teen parhaillaan lukujärjestystä ja tilavarauksia, joten nyt ehtii vielä toivomuksia esittämään. Perinteiseen tapaan tunteja saadaan toteutumaan sitä enemmän, mitä enemmän meitä laulajia on. Tunteja on toivottu keskiviikkoiltaankin ja toivon itsekin, että se voisi toteutua. Toteutumisten takia kerään ennakkoilmoittautumisia varmaankin jo toukokuusta alkaen. Lukujärjestys vahvistetaan viikkoa ennen tuntien alkua ja sitä mukaa, kuin ryhmien minimiosallistujamäärä on koossa.

p.s. To 7.5.2015 konsertoivat Kukkumaralla klo 17:30 ja Beat klo 19 Kuopion kaupungintalon juhlasalissa. Tervetuloa kuuntelemaan nuoria laulajia!

Viimeisimmät postaukset