Holdrioo!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 26. huhtikuu 2015 kello 23:02

”Kun Alpeilla päin ihminen näin riemuitsee, kaiku vastailee holdrioo”, lauloi meikälikka operetin kuorotyttönä muinoin Hämeenlinnan teatterissa. Jodlaamisesta, siis miten se tehdään, ei tosin ollut mitään havaintoa tuohon aikaan. Vaan nytpä on! Maestran ehkä kaikkien teematuntien riemukkain rupeama oli viime maanantaina, kun tapailimme jodlaamisen alkeita. Jodlattiin, naurettiin ja taas jodlattiin sydämen pohjasta. Hirmu hauskaa – mutta pelkäänpä etten kehtaa treenata sitä kotona. Se kun on niin äänekästä että kuuluu kilometrien päähän. Naapurit ehkä ei olisi yhtä riemuissaan…

VIMMAN harkoissa saimme kätösiimme uuden spirituaalin Deep River. Ja stemmojen kanssa ollaan taas kerran alkupisteessä. Aina tässä vaiheessa tielleni nousee este josta en pääse yli, ali enkä ohi. Ihmettelen ja ihailen alttokavereita, jotka parilta kuulemalta pystyvät vetämään uutta stemmaa. Onko niillä kaikilla tuo himoamani nuotinlukutaito?? No, nyt jo kokemuksesta tiedän että kyllä minäkin ne uusien stemmojen louhikot selvitän. Mutta aikansa se ottaa.

Tänään minulla oli kahden konsertin päivä. Ensin Kuvakukossa Musakukko-konsertti tähtinään kitaristi Pekka Tegelman ja Savon Pepe Willberg eli Petri Pettersson. Tykkäsin etenkin Tegelmanin osuudesta, hän tekee omintakeista musiikkia ja yllätti laulajanakin. Petri tietysti tykitti korkealta ja kovaa, myös iki-ihanan Nuoruus -hittinsä. Väkeä oli paljon sekä katsomossa että lavalla ja kaikilla hyvä meininki.

Se toinen konsertti oli Ancora-kamarikuoron ja Mikkelin Viihdelaulajien yhteisshow Raittiustalolla. Edelliset esittivät Monty Python-kipaleita ja jälkimmäiset M.A. Nummisen ikivihreitä. Nam! Kamarikuoron kirkas sointi ihastutti ja myös Viihdelaulajilla oli puhdas saundi. Meidän paljon isommasta kuorostamme ei noin virtaviivaista yhteissointia taida hevin saada; on niin monta ääntä ja äänenväriä yhdessä. – Sekä Ancoraa että mikkeliläisiä muuten johti ja johtaa alan vanha kettu Jussi Mattila. Mutta miksihän niin harva kuorolaulun ystävä oli löytänyt tiensä tähän huumorimusiikin herkkupöytään?

Kommentoinut Jaana Turunen 27. huhtikuu 2015 09:25

Hollaree! Ajattelin jodlauttaa Kevätlaulajaisissa pienenä välipalana koko porukkaa…

Viikonloppuna oli myös upean naiskuoron Philomelan konsertti musakeskuksella. Ehtikö kukaan kuulolle?

Viimeisimmät postaukset