Infoa tulevasta laulusyksystä 2015

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 26. toukokuu 2015 kello 10:30

Kesä kolkuttelee ovella ja Maestran kevätkausi on saatu kunnialla päätökseen. Maestra on Stage -illasta jäi monta korvamatoa vaivaamaan ja belttauskurssin viimeisessä illassa onnistuttiin tekemään vihdoin jotain, mitä oli jo useana iltana harjoiteltu. Sibelius-ryhmien suosikiksi taisi jäädä Laulu Ristilukista, mutta itselläni päässä soi edelleen Illalle.

Tässä etiäisiä tulevasta syksystä. Lue erityisen tarkkaan osa ennakkoilmoittautumisesta ja varsinaisesta ilmoittautumisesta, sillä varsinkin jälkimmäisessä systeemi muuttuu ensi syksynä.

Syyskausi 2015

Syyskausi alkaa maanantaina 24.8. ja päättyy itsenäisyypäivään. Syyslomaa on viikko 42 ja joululaulajaiset maanantaina 14.12. Kuopion kaupungintalon juhlasalissa.

Ryhmät toteutuvat, mikäli ilmoittautuneita on tarpeeksi. Ryhmät varmistuvat ilmoittautumisten perusteella. Ennakkoilmoittautumisten perusteella saadaan tietoa etukäteen, joten teethän sellaisen mahdollismman pian. Päätökset toteutuvista ryhmistä tehdään elokuun loppuun mennessä. Tällä hetkellä varmimmin jatkavat VIMMA-kuoro ja Maestralaulajien ryhmä.

Uudet laulajat ovat tervetulleita tutustumaan toteutuviin ryhmiin kerran maksutta. Tutustujia pyydetään ilomoittautumaan etukäteen info(a)maestra.fi.

Syyskausi maksaa 255 € tai 2 x 130 €. Puolikas lukukausimaksu on 130 €. Maksuksi käyvät kulttuurisetelit, tyky-kuntosetelit, virikesetelit ja sporttipassi, jotka kattavat myös kulttuuripalvelut. Lukukausimaksu on yhdestä viikkoryhmästä ja muilla tunneilla voi käydä lisämaksutta, mikäli niillä on tilaa (toistaiseksi kaikki ovat mahtuneet kaikkiin haluamiinsa ryhmiin).

Lukujärjestys syksy 2015 (suunnitelma)

Avoin laulukoulu keskittyy laulamisen perustaitoihin: oman äänen toimintaan ja sen kehittämiseen. Laulukoulu kokoontuu puoli lukukautta syyslomaan saakka ja jatkuu sen jälkeen jatkoryhmänä toisen puolikkaan lukukauden. Siitä voi käydä vain alkuosan tai molemmat. Ryhmään vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Laulukoulua vetää LauluMaestra Jaana.

Maestralaulajat-ryhmässä lauletaan yhdessä lauluja laidasta laitaan. Aivan pelkästä yhteislaulusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan tunnilla harjoitellaan myös äänenkäyttöä ja erilaisten musiikkityylien erityispiirteita laulattavien laulujen kautta. Tämä ryhmä ei esiinny, joten se sopii niille, jotka haluavat vain laulaa ilman esiintymispaineita. Ryhmää vetää LauluMaestra Jaana.

Kuorotaito 1 on kaikille niille, jotka haluavat oppia kuorolaulun perustaitoja: nuotinlukua, stemmalaulua ja harmonioita. Ryhmään voi osallistua vaikka ei laulakaan kuorossa tällä hetkellä. Kuorotaito-ryhmää vetää LauluMaestra Jaana.

VIMMA-kuoro on Maestran neliääninen sekakuoro. Kuoron ohjelmisto on jo suhteellisen haastavaa. Syksyn ohjelmassa on gospel- ja Sibelius-konsertit. Kuoron johtaja on LauluMaestra Jaana.

Teematunnilla paneudutaan puolikkaan lukukauden ajan johonkin erityisteemaan. Syksyn 2015 teemat ovat iskelmäpop (pääasiassa 2000-luvun suomalaisia lauluja) ja lattarimusiikki (argentiinalaiset tangot, brasilialaiset sävelmät jne.). Teematunnin vetää LauluMaestra Teija.

Maestra-lauluryhmä on kokeilu. Mikäli ilmoittautuneita on, kokoonnumme kerran-pari katsomaan, syntyisikö tästä uusi ryhmä. Ryhmä toimii kuin kuoro, mutta lähinnä yksiäänisesti. Ohjelmisto on viihdemusiikkia. Lauluryhmässä laulaminen ei ole niin haastavaa kuin VIMMAssa, mutta lauluja harjoitellaan esityskuntoon. Ryhmää vetää LauluMaestra Teija.

Nuorisokuoro Beat on 13-20 -vuotiaiden oma kuoro. Beatin laulajat ovat tervetulleita myös Kuorotaito 1 -tunneille.

Lapsikuoro Kukkumaralla on alakouluikäisten oma kuoro.

Ennakkoilmoittautuminen

Jotta näemme, mitä ryhmiä toteutuu, käy ilmoittautumassa ennakkoon syksyn tunneille tällä lomakkeella. Ilmoittautujminen ei kuitenkaan sido sinua mihinkään. Ilmoita lomakkeessa ryhmä, johon ensisijaisesti olet tulossa. Voit myös valita muita ryhmiä, joihin aiot osallistua. Tätä tietoa käytetään suunnittelussa ja on siksi tarpeellinen, mutta varsinainen ilmoittautuminen tehdään verkkokaupan kautta.

Varsinainen ilmoittautuminen ja maksut

Varsinainen ilmoittautuminen hoidetaan Maestran uuden verkkokaupan kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan lukukausimaksu tai puolikas verkkopankkitunnusten avulla. Mikäli käytät kulttuurisetelejä tai vastaavia maksussa, ilmoita siitä info(a)maestra.fi. Laukukausimaksun loppuosan voi silloin maksaa käteisellä tai pankkikortilla tuntien yhteydessä.

Ennen syksyä

Kesällä Maestrassa ei pelkästään lomailla, mutta sitäkin toki ohjelmaan mahtuu. Maestran toimisto muuttaa pois Suokadulta ensi viikolla ja ensi viikolla matkaan myös Tampereelle kuorofestivaaleille. Siellä ohjelmassa on paitsi pitämäni Estill-workshop, myös Sibelius-konsertteja ja -luentoja ja muuta kivaa. Beat esiintyy ti 16.6. klo 11 torilla Kuopio tanssii ja soi -tapahtumassa ja juhannukseksi lennän Riikaan EUROVOX 2015 -kongressiin kertomaan ryhmälaulukoulutuksesta.

Kesäkuussa jatkuu myös Maestran joukkorahoituskampanja oppimateriaalin tekemiseksi. Jos haluat olla mukana tukemassa projektiamme, tee se hankkimalla sopiva tai sopivia vastikkeita kampanjasivulta, tykkäämällä kampanjan sivusta Facebookissa ja kertomassa siitä muillekin.

Heinäkuussa lauletaan maanantai-iltaisin Kallamarinassa ja to 30.7. hypätään järveenWild Water Run -avovesijuoksussa. Tervetuloa mukaan!

Kiitos kuluneesta kaudesta kaikille mukana olleille! Tästä on hyvä jatkaa elokuussa.

Viimeisimmät postaukset