Maestran infokirje syksy 2015

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 13. elokuu 2015 kello 15:00

Maestran syyskausi käynnistyy maanantaina 24.8.2015. Lokakuussa viikolla 42 pidetään syysloma ja laulukausi jatkuu itsenäisyyspäivään saakka. Ma 14.12. on Maestran Joululaulajaisten aika. Tässä kirjeessä on tietoa tulevasta, ilmoittautumisesta ja muusta tärkeästä. Tervetuloa mukaan laulamaan!

Info ja tutustumistilaisuus su 23.8. klo 18-19

Harkitsetko lauluharrastusta tai oletko kiinnostunut Maestran tunneista? Tämä tilaisuus on juuri sinulle, joten tervetuloa kokeilemaan ja tutustumaan ja kuulemaan lisää toiminnastamme. Tilaisuus on maksuton eikä sinne tarvitse ennakkoilmoittautua. Lue lisää täältä. Eikä hätää, jos ajankohta ei sovi sinulle. Voit tulla tutustumaan maksutta ryhmiimme, kunhan vain ilmoitat siitä etukäteen info(a)maestra.fi tai p. 050-5638458/ Jaana.

Mitä enemmän, sitä mukavampaa. Tiedätkö jonkun laulamisesta kiinnostuneen? Jos voit jakaa tietoa tästä tapahtumasta eteenpäin työpaikalla, Facebookissa tai ihan livenä, niin olisin kovasti kiitollinen. Isompi laulajamäärä tarkoittaa enemmän tunteja, joista valita, ja niitähän me kaikki toivomme.

Syyskauden 2015 ryhmät

Syksyllä jatkuvat tutut ryhmät: maanantaisin Maestralaulajat klo 17:30-18:45 ja tiistaina VIMMA-kuoro klo 17:30-19:30. Maestralaulajissa lauletaan yksiäänisesti lauluja laidasta laitaan eikä se esiinny. Tämä on ryhmä, johon on helppo tulla, jos laulukokemusta on vähän. VIMMA-kuoro on neliääninen sekakuoro ja kuoron syksyn aikataulut leiripäivineen löydät täältä. VIMMA sopii niille laulajille, jotka nauttivat moniäänisyydestä ja haasteista.

Keväällä sain palautetta ja toiveita, että myös keskiviikkona olisi laulumahdollisuus. Aikataulutoiveina nousi esiin se, että tunnit alkaisivat jo klo 16:30 mieluummin kuin vasta klo 19. Niinpä Teematunti siirtyi keskiviikkon klo 16:30-17:30 ja syksyn ajan sitä pitää Teija (ja häntäkin on toivottu, joten tässä tulee monta kärpästä yhdellä iskulla!). Syyslomaan saakka lauletaan iskelmäpoppia eli kotimaista 1990-2010 lukujen musiikkia (tyyliin Juha Tapio, Johanna Kurkela jne.) ja loppukausi latinolaisamerikkalaista musiikkia (pääasiassa suomeksi) argentiinalaisista tangoista alkaen.

Tiistaina alkaa myös kuorotaitokoulutus, joka keskittyy pääasiassa nuotinluvun saloihin. Aloitamme nollasta, joten aiempia musiikin teorian opintoja ei tarvitse (joskin niistä on taatusti hyötyä). Kuorotaitokoulutus päättyy marraskuun loppuun.

Avoin laulukoulu -kurssi ja alkaa ma 31.8. ja päättyy syyslomaan, mikäli mukaan ilmoittautuu tarvittava määrä laulajia. Loppukauden jatkaa laulukoulun jatkoryhmä, edelleen mikäli osallistujia on tarpeeksi. Huomaathan, että Avoin laulukoulu -kurssille täytyy ilmoittautua erikseen ennakkoon. Kertaajat ovat myös tervetulleita, mikäli tilaa on. Laulukoulumaksulla 130 € voi osallistua myös muille Maestran ryhmätunneille laulukoulun ajan.

Keskiviikkoiltaan tehdään myös kokeilu uuden lauluryhmän syntymisestä. Maestra lauluryhmä on jotain Maestralaulajien ja VIMMAn väliltä: pääasiassa yksiääninen ryhmä, joka harjoittelee lauluja esiintymiskuntoon Teijan johdolla. Ohjelmisto perustuu viihdemusiikkiin (iskelmä, pop jne.). Laulaminen tässä ryhmässä on vähemmän vaativaa kuin VIMMAssa, mutta hieman haastavampaa kuin Maestralaulajissa. Järjestämme kaksi kokeilukertaa: ke 26.8. ja ke 2.9.. Ryhmä jatkaa kokeilun jälkeen, mikäli uusia laulajia on tarvittava määrä.

Uutta: yhteislauluillat

Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin onhan meillä ollut yhteislauluiltoja, mutta silti luokittelen tämän Maestran uudeksi toiminnaksi. Heinäkuussa pidin lauluiltoja Kallamarinassa ja niistä tullut palaute kirvoitti kokeiluun. Syksyn aikana on neljä yhteislaulutilaisuutta, joista yksi on Maestran Joululaulajaiset. Ne lauletaan perinteiseen tapaan ma 14.12. kaupungintalon juhlasalissa ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Muut yhteislaulutilaisuudet ovat steinerkoulun salissa (Asemakatu 3) kerran kuussa, sunnuntai-iltaisin klo 18. Lauluillat ja teemat ovat seuraavat:

  • su 13.9. klo 18 Lauluja 1950-60 -luvuilta
  • su 18.10. klo 18 Lauluja 1970-80 -luvuilta
  • su 15.11. klo 18 Näyttämömusiikkia (tv, elokuva, musikaali)

Pääsymaksu 10 e, Maestralaulajat (ryhmätunneilla kävijät) maksutta.

Ilmoittautuminen ja maksut

Mukaan ryhmiin ilmoittaudutaan Maestran verkkokaupan kautta. Valitse sieltä lukukausimaksu 255 e tai puolikas lukukausi 130 e, jos haluat maksaa kahdessa erässä. Ilmoittautuminen ja maksu tehdään siis samalla kertaa verkkopankkitunnuksilla. Maksun yhteydessä ilmoitat yhteystietosi, mutta mitään kirjautumista verkkokauppaan ei tarvitse tehdä.

Mikäli haluat käyttää maksuun kulttuuriseteleitä, tyky-kuntoseteleitä, virikeseteleitä tai sporttipassia, sekin onnistuu. Laita ensin viestiä info(a)maestra.fi, että olet tulossa laulamaan ja käytät ko. maksutapaa. Maksa maksu tai osa siitä joko verkkopalvelun kautta tai tuo setelit tullessasi tunnille. Jos maksettavaa jää niiden jälkeen, voit maksaa loppuosan pankkikortilla tai käteisellä.

Pääset Maestran verkkokauppaan tästä.

Oopperan kummitus

Tammikuulle on suunnitteilla retki Helsinkiin Oopperan kummitus -musikaalia katsomaan. Lue lisää täältä.

Nuorisokuoro Beat ja lapsikuoro Kukkumaralla

Beatilla ja Kukkumarallalla on omat infotilaisuutensa to 27.8. Niistä löytyy tarkemmin www.beatkuoro.com ja www.kukkumaralla.com -sivuilta.

Toivottavasti mitään tärkeää ei unohtunut. Päivitän kirjettä tarpeen mukaan. Kysymyksiä voi laittaa kommenttiosioon tai suoraan minulle.  Reilun viikon päästä laitetaan kausi käyntiin. Sitä ennen keskityn ekaluokkalaisen koulutielle saattamiseen ja syksyn tuntien valmisteluun. Laulutapaamisiin!

Jaana

Kommentoinut Jaana Turunen 28. elokuu 2015 11:26

Kiitos korjauksesta, kyllä, lauantai 2.4. Emme taida venyä useampaan yhteiseen reissuun. Helsinki on sen verran syrjässä, että siihen on pakko yhdistää yöpuminen. Päiväreissuja voisi olla useampiakin. Jekyll & Hyde tulee ensi-iltaan Jyväskylässä.

Kommentoinut Marita Jama 27. elokuu 2015 16:04

Se on siis la 2.4., sillä 3.4. on sunnuntai. Hyvää kannattaa odottaa, harmi vain että piletit täytyy lunastaa niin paljon etuajassa. Muuten, H:gin kaupunginteatterin Billy Elliot voisi myös olla näkemisen väärtti. Musan siihen on tehnyt Elton John. Mut ei me ehkä voida kahta reissua samalla kaudella tehdä.

Kommentoinut Jaana Turunen 24. elokuu 2015 12:01

Oopperan kummitus -retki on vasta huhtikuun alussa, sillä emme saaneet lippuja kuin la 3.4. esitykseen. Lisäinfoa on tulossa heti, kun saamme lopulliset hinnat tietoomme. Ilmoittautumiset on syyskuun aikana ja maksut lokakuun alussa lippujen lunastusaikataulujen vuoksi.

Viimeisimmät postaukset