O Barazil!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 22. lokakuu 2015 kello 14:30

Istun kotona kipeytyneen selkäni vankina – ei puhettakaan esim. salille menosta. On siis aikaa kirjoittaa blogia.

Avoimen laulukoulun jatkokurssi alkoi ja menin kertausharjoituksiin. Soisin oppivani ne äänen tuottamisen niksit ihan oikeasti. Ääni-instrumentin hallinta kun ei ole ihan helppo nakki, paitsi luonnonlahjakkuuksille joita lienee harvassa.

Teijan teematunneilla siirryttiin lattareihin, alkaen bossanovasta. Oi!! Brasilia samba ja Portugalin fado imeytyivät tajuuni jo Yleisradion vuosinani. Niiltä ajoilta on aarteenani mm. kitaristi Baden Powellin ja laulaja-runoilija Vinicius de Moraesin levy, jolta haluan jakaa kanssanne laulun Tristeza e solidao, Suru ja yksinäisyys: https://youtu.be/npBAS4realQ Sielujen musiikkia…

Ylen äänilevystössä me työntekijät voimme kuunnella mitä tahansa musiikkia laatusoittimilla. Taannoin näin lehtijutun eräästä Ylen musiikkipomosta, ja kuvassa hän nojaili levystössä arkistokaappiin, jossa on hakemistokortteja 60-70-luvuilta. Siellä ne kortit siis ovat yhä – ne minunkin naputtelemani! Pinkit oli vokaalimusiikille, valkoiset instrumentaalille. Hakusanat kappaleen, tekijöiden ja esittäjien mukaan. Näin toimittajat löysivät haluamansa ja näkivät mitä kyseisen biisin eri versioita levystössä oli. Tulipa lämmin tunne sitä juttua lukiessa. – Enhän minä olisi Ylestä lähtenyt kulumallakaan, ellen olisi yllätyksekseni päässyt opiskelemaan dramaturgiksi.

Ja kuka onkaan kirjoittanut Teijan tunnilla laulamamme Garota de Ipaneman alkukielisen tekstin? Vinicius de Moraes!

Myös Lauluryhmä etenee Teijan perinpohjaisessa valmennuksessa. Rytmin, melodian ja fraseerauksen yksityiskohtia käydään läpi huolella, samalla hioen laulamistamme yhtenäiseksi. Tästähän saattaa vielä tullakin jotain! Voimme jopa saada aikaan säällisen ensiesiintymisen. Meidän tarvitsee vain seurata johtajaa ja tehdä kuten hän sanoo.

Viimeisimmät postaukset