Elämän yllätyksiä

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 5. marraskuu 2015 kello 18:30

Elämä tarjoaa yllätyksiä: En olisi ikinä arvannut, että joskus kirjoittaisin nuoteiksi pianolla soitettua sävelmää tai harjoittelisin täysin palkein nykypop-lauluja. Mutta näinpä vain on käynyt!

Kuorotaidossa saimme eteemme tyhjät nuottipaperit, joihin piti merkitä Jaanan naputtama rytmikuvio ja sitten melodia, jonka Jaana soitti pianolla. Apua!! Pakokauhu poltteli, vaikka saimme tehtävästä hyvin monta toistoa. Kynä hikosi kädessä ja koko ajan meni väärin. Kokemus oli kamala – mutta väistämätön, kun on tähän leikkiin ruvennut. Ja tätä herkkua tulee myös lisää, sillä nuottipaperissa on vielä paljon tilaa…

Nykypop-laulut ovat osa Teijan lauluryhmätuntien ohjelmaa. Lauletaan siellä muutakin, mutta juuri nyt on työn alla kaksi poppis-biisiä: Säännöt rakkaudelle ja Täydellinen elämä. Onneksi eivät ole sieltä hölmöimmästä päästä, todellakaan. Silti huvittaa, kun ajattelen itseäni vetämässä näitä uuden polven tuotoksia täydellä vakavuudella. Eiväthän ne minun sydämeni lauluja ole eivätkä sellaisiksi tule, mutta niihin tutustuminen on – no, avartavaa.

Lattareissa siirryttiin Kuuba-Meksiko-Argentiina-akselille. Hassua ehkä, mutta nämä kaukomaiden laulut ovat minulle läheisempiä kuin kotimainen pop. Sydämessä sävähti, kun näin nuoteissa legendaarisen nimen Carlos Gardel. Kaivoin YouTubesta hänen alkuperäisesityksensä tangosta Por una cabeza, jota lauloimme suomeksi. Kas tässä: https://youtu.be/SJ1aTPM-dyE Vanha levy rahisee, mutta tulkinta ja tunnelma vievät mukanaan. Espanjaa osaavan tyttäreni mukaan nimi tarkoittaa ”Erään naisen (?) tähden”. Cabeza on oikeastaan ”pää”, mutta sillä voidaan viitata myös ihmiseen, ja tässä olletikin naisihmiseen. Tai josko sittenkin siihen ravihevoseen??

VIMMAn harjoituksissa Jaana kevensi voimille käyvää Sibelius-treeniämme yhdellä Sibban hienoimmista helmistä. Sydämeni laulu ei toki ole aiheeltaan kevyt mutta niin ihana laulaa. Se valaisee mielen sisältä päin ja sävel menee täysin yksiin Aleksis Kiven runon kanssa. Kauneimpia lauluja mitä maa päällään kantaa.

Viimeisimmät postaukset