Sibelius-huumaa

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 9. joulukuu 2015 kello 10:30

Eilinen päivä meni vahvasti Sibeliuksen merkeissä ja hyvä niin. Olihan mestarin 150-vuotisjuhlapäivä aikamoinen merkkitapaus. Myös me maestralaiset olimme juhlinnassa mukana ja vahvimman panoksen siihen antoi VIMMA-kuoro.

Itse aloitin päiväni lauluesiintymisellä. Päivän kunniaksi ohjelmassa oli Sibeliuksen viisi joululaulua, jotka kuultiin myös illalla konsertissa tuomiokirkossa. Silloin tosin muiden esittämänä. Samoihin aikoihin ehdin juuri ja juuri kuuntelemaan suorana Helsingistä, kuinka tuhatpäinen joukko lauloi Finlandiaa senaatintorilla tuomiokirkon portailla. Kuvaaja oli varmasti mielissään: valkoinen suurkirkko piirtyi upeana kirkkaan sinistä taivasta vasten laulajien taustalla. YLEn uutisesta löytyy vielä videonpätkä katsottavaksi tuosta juhlavasta hetkestä.

Meidän savolaisten uljas Sibelius-juhlinta oli ajoitettu iltaan. Sadat kuorolaiset tulivat torille soihtukulkueena ja taustalla näkyi valaistu kaupungintalomme. Upea näky sekin! Juhlatilaisuudessa kuultiin suurkuoron laulut Soi kiitokseksi Luojan ja Finlandia-hymni Heikki Liimolan johdolla. Pekka Niiranen piti laulujen välissä hienon puheen. Tunnelma oli juhlavan harras, mutta savolaiseen tapaan myös sopivan rento. Savon Sanomien uutisesta löytyy hieno videokooste tapahtumasta.

Juhlinta huipentui täpötäydessä tuomiokirkossa pidettyyn konserttiin. Suurkuoron lisäksi siellä kuultiin Sibelius-Akatemian opettajien ja opiskelijoiden esityksiä ja päätösnumerona tuomiokirkon urkuri Anu Pulkkinen soittama ja suurkuoron laulama Finlandia.

Lämmin kiitos Sibelius-Akatemialle tilaisuuden järjestämisestä ja VIMMA-kuorolaisille & muille kuorolaisille sekä soittajille ja laulajalle tämän upean juhlapäivän toteutuksesta!

Kommentoinut Jaana Turunen 9. joulukuu 2015 14:14

Valokuvista löytyy myös muutama Antin otos.

Viimeisimmät postaukset