Uudet kujeet

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 14. tammikuu 2016 kello 18:09

Uusi vuosi, uudet (ja myös vanhat hyvät) kujeet. Voice of Finland -ohjelmakin starttasi taas TV:ssä ja heti ekassa jaksossa erottui muuan Ville, joka lauloi kristallinpuhtaasti – tytön äänellä. Taso tuntuu olevan kova. Mistä näitä upeasti laulavia tuntemattomuuksia riittääkin pienessä Suomessa kausi kauden jälkeen? Hämmästyttävää.

Nuottikoulu oli tauon jälkeen meikäläiselle tuskaa. Kun piti merkata nuotteihin niiden solfanimiä, muiden kynät suihkivat vauhdilla mutta meikä söhräsi kumin kanssa itsevarmuus nollassa. En ole ikinä hiffannut matikkaa ja siten musiikin teoriakin menee yli ymmärrykseni. Voi murhe.

VIMMAssa kertailtiin gospeleita ja raotettiin ensi syksyn konserttimme saloja. Teema liittyy uniin ja fantasioihin, rajatilaan unen ja toden välimailla. Tulossa on hieno ja vaativa setti lauluja. Aloiteltiin Einojuhani Rautavaaran laulua Lähtö, jota en ollut ikinä kuullut – tuskin moni muukaan meistä. Tajuttoman upea sointimaailma. Jokaisella säveltäjällähän on oma sointimaailmansa, Rautavaaralla se on jotenkin kiihdyttävästi jännitteinen.

VIMMA-paita näytti Jaanan päällä tosi hyvältä. Melkeinpä saatan ehkä peräti liittyä seuraavaan tilaukseen, sitten kun se joskus tehdään. 😉

Lauluryhmässäkin puhaltaa uudet tuulet. Teija on löytänyt meille kaksi hyvää, ei radiosoitossa kulunutta laulua: Kerkko Koskisen He kääntävät tyynynsä ja Kaj Chydeniuksen Ole rohkea, sydän. Aivan ihania harjoiteltavia! Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maija on tutumpaa kauraa, mutta menettelee – etenkin jos laulamme på svenska. Mutta oikeastaan en tykkää näistä ”jälkeenpäin sanoitetuista”, koska ne aina ovat parempia alkumuodossaan instrumentaalina.

Lauluryhmälle pitäisi keksiä nimi. Minulla on ehdotus: SÄRMÄ. Kun meillä jo on VIMMA, tämä sopisi hyvin sen pariksi. Tähän liittyy tietysti myös toive, että lauluryhmällä tulisi olemaan särmää ohjelmistossaan ja esiintymisissään. Mitä tykkäätte?

Kommentoinut Jaana Turunen 27. tammikuu 2016 17:28

Kyllä minulle HURMAkin käy!

Kommentoinut Marita Jama 27. tammikuu 2016 16:30

Siis Jaanan mielestä AVARA mieluummin kuin HURMA. Minusta taas VIMMA ja HURMA (molemmat siis isoilla kirjoitettuina) olisivat mainio ”samansukuinen” pari. Mutta kertokaa nyt jo muutkin mielipiteitänne, ettei mene vain Jaanan, Pertin ja minun väliseksi pallotteluksi.

Kommentoinut Jaana Turunen 25. tammikuu 2016 13:44

Kiitos Marita ja Pertti nimiehdotuksista! Minusta paras tähänastisista on Lauluryhmä Avara. Mitä sanovat muut?

Kommentoinut Pertti Antero Sormunen 24. tammikuu 2016 18:46

Eikös joku Wäinämöinen tai muu taruolento pistänyt hauen laulamaan puuhun. Hauki on kyllä melkoinen rohjake ulkonäöltään joten parempi ja piikikkäämpi olisi kuha, elikkä KUHAN LAULU tai KUHA LAULAN tai KUHAN LAULAN olisivat parempia nimiehdokkaita. Toisaalta Maestran lauluryhmästä voisi muotoilla sanan MALAR(ia), jonka varmaan olisi pidemmässä muodossa helppo muistaa, ellei joku sotkisi sitä UNITA(utiin).

Kommentoinut Marita Jama 21. tammikuu 2016 15:43

INTOA ajattelin minäkin, mutta jotenkin tuntui ryydikkäämmältä nimi jossa olisi R-kirjain. – No vielä tuli mieleen yksi ärrätön: SÄVÄYS. Kaksi merkitystä = ”tekee säväyksen” eli vaikutuksen, ja ”on säväystä” eli sävykkyyttä, yksitoikkoisuuden vastakohta. Miltä saundaa?

Kommentoinut Jaana Turunen 20. tammikuu 2016 11:01

Tämähän jalostuu koko ajan! Hyviä on monta, mutta ihan vielä ei ole ylivoimaista voittajaa löytynyt.

Heitänpä soppaan yhden minäkin: miten olisi Lauluryhmä Into?

Kommentoinut Marita Jama 19. tammikuu 2016 14:13

Vielä lauluryhmälle nimiehdotus ilman ääkkösia: Miten ois RAIKU?

Kommentoinut Pertti Antero Sormunen 18. tammikuu 2016 19:54

Särmähän on myös Kulma, joten siitä olisi helposti muotoiltavissa myös savolainen muoto Kuluma. Ja niitähän meiltä täysikäisiltä kaikilta löytyy, ainakin polvista. Toisaalta särmä prässi housuissa on prässäten tehty Prässi, mutta kun siinä on aakkosia, pitäisi muotoilla uudeksi eli samansuuntaisia olisivat Laskos tai Vekki.

Vimmasta voisi pienellä muotoilulla saada Esim. Viima ja siitä edelleen Tuuli, joka voi aiheuttaa Kolinaa.

Genren mukaan voisi ajatella myös Poppari, Tuuppari tai Iskari.

Kommentoinut Jaana Turunen 15. tammikuu 2016 12:32

Särmä on erinomainen nimi, mutta toimii huonosti nettisivun nimenä. Löytyisikö särmikäs nimi ilman ääkkösiä?

Viimeisimmät postaukset