Vilkas lauluviikko

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 28. tammikuu 2016 kello 13:00

Kun osallistuu Maestran toimintoihin maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona ja sunnuntaille sattuu vielä kuoron tuplakeikka, voi jo puhua vilkkaasta lauluviikosta.

VIMMA siis vieraili sunnuntaina gospeleineen Riistavedellä ja Vehmersalmella. Molemmat gospel-jumalanpalvelukset toimittanut pappi oli valmistanut laulujemme väleihin erinomaiset juonnot, joissa hän kertoi Amerikan mustien orjuuden ja negro spiritualien taustoista. Vaikka olot olivat kurjat ja työ raskasta, ilo ja toivo olivat aina läsnä. Meillekin näiden laulaminen tuottaa iloa, ja esitystilanteessa keskittymisemme oli aivan toista luokkaa kuin treeneissä, kuten Jaana meille keikan jälkeen sanoi.

Nuottikoulussa kaivettiin taas esiin se pelottava paperi, johon teemme nuotinkirjoitusharjoituksia. Jaana antoi sävellajin, tahtilajin ja ekan nuotin – siitä eteenpäin kirjoitimme mitä hän soitti pianolla. Tai mitä oletimme kuulevamme. Vaikka toistoja oli lukuisia, kynä hikosi taas kädessäni ja tahtiviivani hoippuivat kuin humalaiset. Hätäpäissäni sotkin nuottien aika-arvotkin. Tuleeko tähän nyt valkea varrellinen vai musta, väkä vai ei? Askelittain nouseva ja laskeva sävelkulku oli helppo hahmottaa, mutta mikään muu ei…

Kuorossa työstettiin mm. korealaista Arirang’ia ja englantilaista Lavender’s Blue’ta. Molemmat ovat hauskoja ja kiinnostavia laulaa ja kuorosovitukset aivan mainioita. Pidän epätavallisista sävelkuluista ja yllätyksistä – kuten torvi-imitaatiot Lavender’s Blue’ssa. Ne pitävät sekä esittäjät että kuulijat hereillä. Naisten stemmiksessä saimme eteemme ruotsalaisen kansanlaulun Uti vår hage. Ihanaa!! Ruotsalaiset toden totta rakastavat 3/4-tahtilajia, jossa tämäkin keinahtelee. Jättivaltaosassa heidän viisuistaan on valssipoljento, olen havainnut.

– LAULURYHMÄLÄISET HALOO: Onko teille ihan sama minkä nimen ryhmämme saa, kun ette ota kantaa nimiehdotuksiin? Jaana, Sormusen Pertti ja minä olemme niitä kolmistaan pallotelleet. Innostukaa nyt hyvät ihmiset, älkää olko haaleita! Oma suosikkini on HURMA (isoilla kirjaimilla kuten VIMMAkin). AVARA on vähän kankea etenkin ”lauluryhmä”-sanaan yhdistettynä. Sitä paitsi se lipsahtaa helposti ARAVAksi… Kommentteja, pliis!

Kommentoinut Pirkko Liisa Ilkka 28. tammikuu 2016 15:35

HURMA nimi toi mieleeni tanssimusiikin ja todellakin Hurma-niminen tanssi-iskelmäyhtye löytyi  googlatessa Suomen kamaralta. Kallistuisin siis AVARA nimen suuntaan koska ohjelmistommekin lauluryhmässä on monensorttista. Omia ehdotuksiakaan nimestä en sitten millään keksi.

Viimeisimmät postaukset