Musiikkia ja mietteitä

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 17. maaliskuu 2016 kello 20:19

Talvilomaviikolla luin bluesin, jazzin ja kantrimusiikin historiikkia nimeltä Ennen Elvistä. Opuksessa on tiiviit perustiedot genrejen kehityksestä ja alan tunnetuimmista tekijöistä. Kun samalla kuuntelin valittuja raitoja levykokoelmastani, monet nimet ja äänet heräsivät vahvasti eloon. ”Ai tää on se tyyppi!”, ”Kappas vaan, tää onkin näin vanha biisi…” Kirja on vielä kesken – olen ruvennut pihtaamaan lukemista, ettei herkku lopu liian pian.

Jaana anniskeli VIMMAlle uuden laulun, jossa kohdataan lehmä. Miten viehko ja herttainen pikku veisu! Se on itse asiassa musiikillinen vitsi, jonka hauskuus syntyy lastenlaulutekstin ja barokkityylisen sävelmän vastakohtaisuudesta. Tuli mieleen radiovuosinani kuulemani vastaavanlainen pila, jossa ruotsalaisesta kansanlaulusta Hela familjen går ut med geten oli tehty mitä railakkain Bach-revitys. Paha kyllä en muista esittäjää – voisi olla Swe-Danes.

Naisten stemmiksessä saimme toisenkin uuden laulun, joka kertoo kilipukin uusista vaatteista. Suupielet ylös saa tämäkin hupailu, niin esittäjiltä kuin varmasti kuulijoiltakin, sitten aikanaan. Mutta vielä on pitkä ja ohdakkeinen taival Unikuvia-konserttiimme…

En ehtinyt jäädä lauluryhmätunnin jälkeen äänestämään ryhmän nimestä, joten en tiedä miten kävi. Ehdotuksia ainakin on laidasta laitaan. Toivon että valittu on lyhyt ja ytimekäs ja onnistuu myös antamaan mielikuvan poppoostamme.

Toimittaja ja ”VR:n kunniakonduktööri n:o 5” Hannu Taanila oli keskiviikkona Kaupungintalolla puhumassa J.S Bachista. Taanilan juttuja olen kuullut radiosta jo nuorena likkana – ja äijä on yhä täydessä terässä eikä edes näytä vanhalta. Poleeminen tyyli on tallella ja asiasisältöä niin että heikkopäistä hirvittää. Varmasti menen kuuntelemaan tätä tietotykkiä myös huomenna perjantaina, aiheena edelleen Bach. Ja sunnuntaina sitten Tuomiokirkkoon Matteus-passioon. On huippusolistit, ja pitäähän tuo remontoitu Herranhuonekin katsastaa.

Kommentoinut Marita Jama 19. maaliskuu 2016 17:10

Voisikohan sen äänestyksen pitää 5 min. ennen tunnin loppua, niin ei kukaan ehtisi livistää pois. Esim. minä en voi jäädä tunnin jälkeen vaikka haluaisinkin, kun on juostava seuraavaan kohteeseen.

Kommentoinut Teija Korhonen 17. maaliskuu 2016 21:48

Marita, ei keretty lauluryhmän nimestä enää äänestämään kun osalla oli jo lähtö heti tunnin loputtua. Ensi viikolla äänestetään ja laitan vielä teille ryhmäläisille s-postitse viestiä tähän astisista ehdotuksista. Vielä kerkeää siis uusiakin ehdotuksia tulla!

Viimeisimmät postaukset