Se on VINHA!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 25. maaliskuu 2016 kello 20:00

Lauluryhmä äänesti keskiviikkona nimekseen VINHA. Sanan ovat löytäneet käyttöönsä myös monet yhteisöt ja firmat, mutta sekaannuksen vaaraa ei liene, kun me olemme tiettävästi ainoa sen niminen laulupoppoo. – Kävi muuten ilmi, että Teija on joskus muinoin käynyt minun tanssitunneillani. Voi hämmästys! Minulla ei ole siitä pienintäkään muistikuvaa. Niinhän se on, että ”apinan tuntevat kaikki mutta apina ei tunne ketään”.

Jos kelataan edelleen viikkoa takaperin, tullaan tiistaihin ja Nuottikouluun. Nyt on sitten koettu paniikkikohtaus kesken tunnin: Äkkiä en tajunnut taululla olevista merkeistä mitään enkä osannut hahmottaa, pitikö laulaa ylös vai alas. Nupissa löi tyhjää – onneksi se meni pian ohi. Nuottikoulu muuten on jäämässä syksyllä pois ja tilalle tulee teematunti. Minä kyllä ottaisin mieluummin musiikkiopin, se olisi hyödyllisempää kuin sinänsä kivat teematunnit. Mutta pomo päättää.

VIMMA sai tällä kertaa hiukka kepeämmät treenit, kun jammailimme aboriginaali- ja inkkarikaanoneita. Ne ovat hauskoja eivätkä vaadi niin hirmuisia aivoponnistuksia kuin esim. Lähtö ja Suen synty. Lähtö on vaativaa nykymusiikkia, Suen synnyssä taas soolojen tarkka ajoitus pistää lujille. Saa nähdä miten alttosusi pärjää…

Maestralaulajissa kolutaan vihonviimeisetkin viisut Hopeisesta laulukirjasta. Nyt osui mukaan minulle rakkaan Evert Tauben Min älskling (tosiaan tunnen nämä paremmin på svenska). Arvailtiin onko sen keinuva rytmi rumbaa vai mitä. Lattarivaikutteilla on kyllä vahva sija kaukomeriä seilanneen merimies-trubaduurin tuotannossa.

Palmusunnuntain Matteus-passio soi upeasti, vaikka solisteista Soile Isokoski ja Olavi Hautsalo olivat joutuneet perumaan tulonsa. Anna Kristiina Kaappola ja Jouni Kokora hoitivat sijaisina homman kotiin. En ole ennen tätä passiota kokonaisuudessaan  kuullut, niinpä minut yllätti useaan kertaan toistunut virren Oi rakkain Jeesukseni melodia. Eihän se oli Bachin! Teoksessa on ilmeisesti ajan tavan mukaan hyödynnetty vakiintuneita kirkkosävelmiä. Toinen minkä tunnistin oli iki-ihana alttoaaria Erbarme dich. Sekä teos että sen esitys olivat syvällekäyvä elämys, joka ei hevin unohdu.

Kommentoinut Marita Jama 30. maaliskuu 2016 16:11

Juu näinhän se tietty on, että asiakkaista riippuu firman tarjonta. Siis meitä hulluja sisupusseja tarvittaisiin lisää nuotinlukuun! – Ymmärsin että ”kasaria” on myös toivottu teemoihin, laskettaneenko Juice siihen? Laulelmat, mistä tahansa maista, olisi myös kivoja. Siis näitä jotka eivät ole iskelmiä eikä klassista vaan siltä väliltä. Toivonpa siis niitä!

Kommentoinut Jaana Turunen 29. maaliskuu 2016 14:35

Vinha on hieno nimi!

Pomo päättää, mutta sen perusteella, mitä eniten toivotaan. Siksi nuotinluku jää tauolle ja teematunnit palaavat. Kaikkea kun ei saa kerralla. Teema-toiveita voi laittaa vielä tulemaan. Tähän mennessä on toivottu etnoa, Juicea ja klassista. Neljä teemaa mahtuu yhteen vuoteen.

Viimeisimmät postaukset