Vinhaa vauhtia

Maestran syksy etenee vinhaa vauhtia… Syyslomaviikon jälkeen Teeman teema vaihtui Suomi-rockiin, lähtien Tampereelta. Rockin suurkaupungin kärkinimiä ovat Juice Leskinen ja Eppu Normaali. Norjalainen villapaita, josta aloitimme, on tyypillinen Juice-kupletti nokkeline riimityksineen. Helppo rallattaa. Eppujen tuotanto on toista maata. Heidänkin laulujaan on helppo kuunnella mutta yllättävän vaikea laulaa. Ja Martti Syrjän äänen puhdas suomalainen alakulo (Pantsen ja Torvisen kitaroiden ohella) synnyttää sen tutun saundin, joka on tehnyt bändistä kaiken kansan ikilemmikin.

Eppu-nipussa jonka saimme on valitettavasti vain tekstit, ei nuotteja. Osan lauluista löysin vinyylihyllystäni, mutta ne kuulostivat jotenkin erilaisilta kuin meidän laulamina. Nuoteista olisi apua juuri tässä, kun sävelmät ovat niin kiharaisia. Joten Jaana pliis – etkö voisi…?

VIMMA sai ensimmäisen ”oman” laulun: Juuso Happonen on tehnyt uuden joululaulun Kun joulu tulee varta vasten meille. Sopii olla polleita, sillä laulu on hyvä! Lennonin ja Onon Joulun rauhaa on myös rapsakka lisä konserttiohjelmaan, etenkin kun esitämme sen eläväisenä sovituksena yhdessä Beatin kanssa. – Tai siis muut esittävät, minä istun hyvässä lykyssä katsomossa, Rapakon takaa palanneena.

VINHAKIN treenaa vauhdilla Joululaulajaisten ohjelmaansa, kotimaisia kansanlauluja. Teijalla on hauskoja Jaanan vakioista poikkeavia ääniharjoituksia. On virkistävää tehdä välillä erilaista. Ryhmä on innokas ja niin on myös vetäjä. Ilmapiiri, jonka vetäjä treeneihin luo, on ensiarvoisen tärkeä. Onneksemme molemmat koutsimme Maestrassa ovat valoisia, iloisia ja innostavia. Ja kärsivällisiä, sillä sitäkin meidän kanssamme tarvitaan…

Lauluohjelmat Vain elämää ja Tähdet, tähdet ovat taas telkkarissa. Hyväksi havaittuja formaatteja, näistä yleisö tykkää. Tähdissä meikäläistä vähän tökkii se, että ohjelmassa kisataan enemmän yleisön suosiosta kuin musiikillisesta etevämmyydestä. Parempi laulaja voi tippua äänestyksessä, jos heikommalla on isompi fanipohja. Mutta tämä on ajan henki: Tykkäyksillä menestytään.

Tämän kirjoitti jamatar 26.10.2016

 

Viimeisimmät postaukset