Uudet kujeet vol. 2

Taas ollaan tammikuussa ja uuden Maestra-kauden alussa. Sattumoisin aloitin myös vuoden 2016 postaukset otsikolla Uudet kujeet, ja kun en nyt parempaa keksi, lisäsin tähän hännäksi tuon ”vol. 2”.

Kausi alkoi komeasti 8. tammikuuta Kaupungintalolla Sinivalkoiset sävelmät- yhteislauluilla. Näin avattiin ”Suomi 100”-lauluiltojen sarja. Sali oli tupaten täynnä väkeä ja tunnelma voimakas. Ja kun joukko alkoi laulaa, tuntui että kattokin kohoili äänten voimasta. Näihin isänmaallis- ja maakuntahenkisiin lauluihin on tiivistynyt valtavasti muistoja ja tunteita, jotka nyt purkautuivat väkevästi ulos. Jaana sanoi ettei flyygelin ääressä kuullut omaa ääntään laulun pauhinalta.

Maanantain Teema käynnistyi musikaalilauluilla. Ne ovat teatterilaulujen ystävälle aina mieluisia, sillä nehän ovat roolilauluja – saa eläytyä milloin miksikin. Tämänkertaisista minuun vetosivat etenkin Memory musikaalista Cats ja Hairin tunnusbiisi Aquarius. Olen nähnyt legendaarisen Elaine Pagen Lontoon Catsissa, ja Hair-hurman koin sopivan rehjuisessa off-teatterissa Pariisin laitamilla kesällä 1970. Mackie Messer kajahtaisi komeimmin saksaksi, mutta nuoteissamme on tekstit vain suomeksi ja englanniksi. Onneksi Saukin (!) suomennos on kohtuullisen kelpo.

VIMMAN Tulessa!-treenit alkoivat hyvällä sykkeellä. Jolleivat intohimolaulut innosta niin sitten ei mikään! Nämäkin ovat eräänlaisia roolilauluja, joissa sydän vapisee, roihuaa ja tuskailee. Konsertti on 27.4. Kaupungintalolla – itse asiassa aika pian, kun ajatellaan että koko paketti pitää saada siiheksi kasaan. Ei muuta kuin tulta päin ja täysillä eteen.

Myös lauluryhmä VINHA on uuden edessä. Mitä otetaan kevään ohjelmaan? Teija ottaa vastaan toiveita. Yleiseksi profiiliksi päätimme laaja-alaisuuden, jossa on meille kullekin mieleistä laulettavaa. Yksi tykkää popista, toinen diggaa jazzia, kolmas kansanmusaa jne. Siispä laulamme kaikkea ilman rajoja. Kuten yksi ryhmäläinen (Arja?) asian ilmaisi, itseämme varten me tätä harrastamme, omaksi mielihyväksi. Jos sitten esiintyessämme kuulijatkin tykkäävät, se on silkkaa bonusta! Kevään pääesiintymisemme on näillä näkymin Kaupungintalolla 3.5.

Tämän kirjoitti jamatar 12.1.2016

 

 

Viimeisimmät postaukset