Mikä eteen, VINHA?

Näyttää siltä, että lauluryhmämme VINHA ei ole vielä henkisesti valmis viemään läpi omaa konserttia. Ryhmä on pienentynyt niin, että jokaiselle laulajalle lankeaa entistä enemmän vastuuta kokonaisuudesta. Meille on varattuna esiintymisaika Kaupungintalolla 3. toukokuuta. Toteuttaaksemme tämän tarvitsisimme lisää tahtoa ja itseluottamusta. Onko meistä tähän? Kun Teija otti esiin mahdollisuuden konsertin korvaamisesta parilla pienimuotoisemmalla esiintymisellä vähemmän vaativissa paikoissa, joukostamme kuului helpotuksen huokauksia. Nyt ei kuitenkaan ole kyse vain tästä konsertista vaan VINHAN koko tulevaisuudesta. 10 jäsentä lienee raja, jonka alittuessa idea turvallisesta, ”helposta” lauluryhmästä ei enää toimi. Syitä porukan harvenemiseen on monia, mutta kysymys kuuluu: Mitä tapahtuu VINHALLE syksyn tullen? Voidaanko jatkaa ja millaisin tavoittein?

Allekirjoittanutta kiehtoisi a cappella-yhtyelaulu 4-6 hengen ryhmässä. Sellainen ei kuitenkaan sovellu Maestran yleistarjontaan. Tarvittaisiin omaehtoinen porukka ja sille räätälöity, erikseen hinnoiteltu opetus. Löytyisikö keskuudestamme jonkin sortin vastine Maestra Men’ille? Täällä yksi altto valmiina tositoimiin!

VIMMAN harjoitukset etenevät vankasti Jaanan määrätietoisessa ohjauksessa. Meillä on yhteinen vastuu tulevasta esityksestä ja sen onnistumisesta, ja tämä heijastuu koko harjoitusilmapiiriin. Tunnemme olevamme varmoissa käsissä ja tiedämme minne olemme menossa. Mieleen ei päästetä tunnetta että ”onkohan tämä nyt liian vaikeaa”. Ei ole, kun kerran Rouva Maestramme on tämän tehtävän meille uskonut!

Teemassa eteen tuli Yrjö Kilpisen Laululle, osa Tunturilauluja -sarjasta. Kilpinen oli hieno Lied-säveltäjä – huolimatta natsimyönteisyydestään, josta vasta nyt Jaanalta kuulin. Mielelläni ottaisin Teema-tunneilla enemmänkin taustatietoa eri musiikkigenreistä ja niiden tekijöistä. Iltalukiossa sain musiikinopettaja Kari Rydmanilta ikimuistoisen johdatuksen Liedin maailmaan. Kuuntelimme levyltä Schumannin Dichterliebe -sarjaa open valaistessa teoksen sisältöä ja sävellyksellisiä hienouksia. Rakkauteni Liediin syttyi silloin ja kestää yhä. Kuunneltaisko Teema-tunneillakin joskus jotain ihan vain esimerkin vuoksi? Vaikka laulaminen onkin pääasia, tunnin  ohjelmaan voi mahtua myös  kuunneltua musaa ja tietoiskuja. Eikö vain?

Tämän kirjoitti jamatar 23.3.2017

Viimeisimmät postaukset