Soolona ja kuorossa

Ismo Alangon konserttikiertue on tällä kertaa nimeltään Yksin, ja yksin hän tosiaan esiintyi Musiikkikeskuksella: mies, kitara ja koskettimet. Perjantaina 27.10. kiertue ehti Kuopioon ja Alanko tarjoili anteliaan yli kolmen tunnin keikan. Oltiin lauluntekijyyden juurilla, hyvin intiimisti. Pari biisiä nykypäivän trubaduurimme esitti lavan reunalla istuen, kuin tarinaa kertoen. Laulujahan Alangolla on niin paljon etteivät kaikki hitit suinkaan mahtuneet tähän settiin. Hän sanoikin ettei tullut esittämään meille hittipotpuria vaan monipuolisen otannan tuotannostaan. Ja karismaa riitti. Aivan loistava konsertti.

Vain elämää -televisiosarjan tämän kauden päätteeksi näytettiin vielä kerran kaikki artistien tulkinnat toistensa lauluista. Täytyy sanoa että Kaija Koo jysähti täysillä tajuntaani vasta nyt. Tämä kaiken kansan iskelmätähtenä pitämäni nainen onkin myös kovan tason tulkitsija, sielukas, aito muusikko henkeen ja vereen. Tällä hetkellä arvostan hänet korkeimmalle suomalaisten naisartistien joukossa. Lahjakkaat pikkutytöt kuten Sanni saavat vielä kasvaa hyvän tovin yltääkseen samoille leveleille.

Eilen lauantaina kuuntelin kahta äärimmäisen erilaista kuoroa. Ensin oli meidän Jaanamme johtama Vox Polaris Tuomiokirkossa. VIMMA-kuoroomme verrattuna heillä on selvästi korkeampi profiili. En osaisi kuvitella VIMMAN esittävän kokonaisia latinankielisiä klassikkoteoksia, kuten nämä tekivät. Vox Polaris laulaa klassisella äänenmuodostuksella ja sointi on kirkas ja yhtenäinen. Bongasin joukosta ainakin kaksi vimmalaistakin. Respektit heille! Kahden eri tyylisen kuoron riveissä laulaminen kysyy ahkeruutta ja muuntautumiskykyä.

Ja se toinen kuoro: Seminaarinmäen mieslaulajat eli Semmarit 20 sinkkua -kiertueellaan. Tämä poppoohan on aivan pitelemätön omatekoisine lauluineen ja show-meininkeineen. Raikasta huumoria, reipasta lavaliikuntaa ja ennen kaikkea taitoa niin laulussa kuin soitossakin. Soitinvalikoimaan kuului ainakin kiippari, haitari, skitta, rummut ja puhaltimia tinapillistä saksofoniin. Ja tämän kiertueen spesiaali: joka iikka on tehnyt (sanat, sävel ja laulu) oman soolosinkun joita sai kuunnella yleisölämpiössä jukeboksista ja ostaa à 4 e. Kiitos taas tästäkin ilotulituksesta, jäbät!

Meidän oma Tulessa! -keikkamme lähestyy ”uhkaavasti”. Mutta viikon päästä se on jo ohi ja meikämimmi matkalaukkuineen lähdössä taas muille maille vierahille. Ensin kuitenkin hoidetaan konsertti kunnialla. Täydellä liekillä ja valot päällä, eix je.

Tämän kirjoitti jamatar 5.11.2017

Viimeisimmät postaukset