Lomaillessa

Talviloma oli ja meni että heilahti. ”Maestrattomat” Iltapäivät ja alkuillat tuntuivat aluksi kumman tyhjiltä – mutta tyhjällä on taipumus täyttyä, ja niin kävi nytkin.

Ensinnäkin: Viikon aikana kävin kärsivällisesti läpi kaikki Luonnossa-laulut, enimmäkseen ilman Dropbox-apuja. Huomasin laulujen soivan mielessäni silloinkin kun en työskennellyt niiden kanssa. Hyvä merkki! Ulkoa muistaminenkin edistyy.

Hain kirjastosta Toivelaulut 5, jota aloin heti kotiin päästyä innolla selata. Ja voi poijaat! Opus aivan pursuaa minulle rakkaita viisuja. Siellä on se Jerusalem-laulukin, josta kirjoitin viime postauksessani. Se on ollut minulta hukassa vuosikymmeniä, ja nyt sitten tämä tunteikas jälleennäkeminen… Toivon että laulamme sen jonain maanantaina Maestralaulajissa.

Samalla kirjastoreissulla lainasin kaksi dvd:tä Sami Yaffan Sound Tracker-sarjasta. Maanmainion musiikkiohjelmasarjan tuottajiin kuuluvat myös Docventures-veijarit Tunna Milonoff ja Riku Rantanen. Niinpä tietenkin!… Olen jo nautiskellut Indonesia-jakson kiehtovine Jaavan ja Balin gamelan-musiikkeineen. Argentiina tangoineen odottaa vielä. – Olettehan maestralaiset bonganneet Sound Tracker-ohjelmat kun niitä on tullut TV:n Teema-kanalalta? Äskeisimmät lienevät vielä nähtävinä Areenassa.

Katsoin telkusta Ruotsin Melodifestivalen-finaalin, jossa he valitsivat tämän kevään euroviisunsa. On vähän eri meininki kuin meillä… Valtava tapahtuma jättiareenalla oli kuin oikeat Euroviisut juontajineen, kansainvälisine raateineen kaikkineen. Voiton vei vakuuttavasti Benjamin Ingrosso Michael Jackson-tyylisellä pop-biisillään Dance You Off. Mutta toiseksi tullut Felix Sandmanin laulama Every Single Day oli (minusta) kisan paras. Melodinen kaihoballadi osui suoraan suoneen.

Svedujen viisuvalintasysteemin rinnalla meidän kolmen ehdokasbiisin ja yhden esittäjän kattaus tuntuu todella köyhältä. Kenenkähän tai minkä instanssin neronleimaus tämä oli? Kaikki kolme biisiä olivat kuin samasta tuutista eikä laulajakaan voinut muuta kuin poseerata ne läpi tanssiryhmän kanssa. Ei sillä ettei Saara Aallolla riittäisi taitoa ja talenttia – mutta nämä tyhjänpäiväisyydet jättivät hänelle hyvin kapeasti tilaa näyttää osaamistaan. Huhhuh ja voivoi.

Mutta huomenna palaamme Maestrassa päiväjärjestykseen Toivelaulut 5:n kanssa. Ihanaa!

Tämän kirjoitti jamatar 11.3.2018

 

 

Viimeisimmät postaukset