Uusi mesta

VIMMA-kuoro aloitti eilen tiistaina 21.8. syyskautensa Jynkän koululla. Ensitunnelmat uudesta mestasta: Tila on hallimainen ja epäviihtyisä  verrattuna kodikkaaseen Steinerkoulun saliin. Mutta koska jotkut porukasta ovat saaneet Steinerissä homeoireita, paikanvaihdos tuli tarpeelliseksi. Upouuden koulun arkkitehtuurissa ei ole ajateltu yhtään mukavuutta ja viihtyvyyttä, interiööri on kolhon kalsea. Mutta tällä nyt mennään.

Poden välikorvan tulehdusta ja olen puolikuuro, joten en pysty sanomaan uuden paikkamme akustiikasta mitään. Sähköpianon ääni kyllä kantaa hyvin – joskin toivon että pääsisimme jo pian eroon koko soittimesta. Minusta Jaanan olisi aika siirtyä pianon ääreltä johtamaan meitä edestä ”oikean” kuoron malliin.

Ehdimme käydä läpi kaikki Luonnossa-laulut, eräät pariinkin kertaan. Kotiharjoittelusta on ollut hyötyä, muistin lähes kaiken. Mutta kuten sanottu, paha laulaa kun ei kuule juuri mitään ja oma ääni tulee vaikeasti kuin ruostuneen kaivon pohjalta. Silti on ilo aloittaa taas uusi Maestra-kausi tuttujen ja uusien kavereiden kanssa.

Kunhan selvitään Kallaveden kirkon konsertista ja Lapin turneesta, päästään uusille vesille. Se sytyttää ja antaa potkua eteenpäin.

Aion VIMMAN + tekniikan lisäksi osallistua Teijan Maestralaulajiin ja Swing-kurssille. Aika kalliiksi käy tällä uudella systeemillä, kun kaikki (paitsi tekniikka kuorolaisilta) maksaa erikseen. Mutta pelkkä kuoro ei meikämimmin laulunälkää tyydytä…

Tämän kirjoitti jamatar 22.8.2018

 

Viimeisimmät postaukset