Lähtökuopissa

Maestralaulajat toteutuu! Ilouutinen meille jotka pidämme Teijan tyylistä ja laulamme mielellämme ”kaiken maailman lauluja”. Nyt on odotukset vähän kuin Pekka Laineen ihmemaa -radio-ohjelmassa: koskaan ei voi tietää mitä musiikkia sieltä tulee. Mutta aina se on kiinnostavaa, ja vielä kiinnostavammaksi sen tekevät Pekan oheispuheet. Sama juttu Teijan kanssa – hänellä on aina lauluista jotain mielenkiintoista sanottavaa.

Tulijoita Maestralaulajiin ei tässä vaiheessa löytynyt ihan kymmentä, mutta koska me kuusi innokasta suostuimme kertojen vähentämiseen hintaa alentamatta, maanantait käynnistyvät Lapista palattua. Pieni toivelaulukirja 3 odottaa jo hyllyssäni pääsyä tositoimiin.

Sunnuntain VIMMA-konsertti Kallaveden kirkossa meni asiallisesti. Paitsi että meikä oli vähällä pilata koko homman massiivisella yskänkohtauksella. Kuin ihmeen kaupalla  sain yskävyöryn estetyksi, mutta oli pakko rykiä karstat kurkusta. Siinä tuhrautui sekunti poikineen ja kesti tovin päästä taas rattaille. Muutenkin olin alavireessä. Palelin, ja tunnin seisominen otti koville. Mutta ilahduttavan väkirikas yleisömme näytti pitävän esityksestämme; se antoi minullekin voimia kerätä alas pudonneet energiani.

Huomisaamuna starttaa VIMMAN bussi Lappiin! Lähtökuopissa ollaan ja matkakuume loimottaa sisuksissa. Vielä pitää tarkistaa nuoteista ne pahuksen ”uuuut” ja ”aaaat”, jotka minulla usein menevät arpomalla. Mukaan en nuottinivaskaa ota – kaikki voitava on tehty, viime hetken vilkuilut paikan päällä eivät auttaisi mitään.

Ja takaisin tultua sukellamme gospelien ja negro spiritualien pariin. Uusia lauluja on luvassa, pianon kera ja ilman… Mukavaa, kun saatiin Maestra-kausi taas käyntiin.

Tämän kirjoitti jamatar 4.9.2918

Viimeisimmät postaukset