Nuoret mimmit

Aiemmin sotkin autuaasti nykypopin Evelinat ja Ellinoorat – mutta en enää, ainakaan näitä kahta, katsottuani tv:n Vain elämää -ohjelman uusinta kautta. Kyseiset nuoret mimmit ovat osaavia biisintekijöitä ja esiintyjiä. Mutta he eivät tee biisejään minulle vaan omalle sukupolvelleen, kuten kaikki kollegansa kautta aikojen. Tunnustan heidän taitonsa, mutta heidän maailmansa ei ole minun. Ja näinhän pitää ollakin. Taiteilijan, myös viihdeartistin, kuuluu puhutella omaa yleisöään tässä ja nyt. Kaikkein parhaista tulee klassikoita, jotka ylittävät ajan rajat. Jää nähtäväksi, miten käy Evelinan ja Ellinooran.

Nuorten popparien musiikillinen anti ei siis osu minuun, kun en ole kohderyhmää. Mutta jotkut nuoret voivat silti saada vanhan rouvan innostumaan. Joku ehkä muistaa minun kehua retostaneen Haloo Helsinki! -bändiä ja sen solistia Elliä. Ei heidänkään laulujensa sisältö minuun osu – mutta se aito rokkimeininki ja kahleeton energia osuu. Kundien soitossa ja Ellin laulussa pulppuaa elämänilo ja kimppamusisoinnin riemu. Elli on edelleen suosikkini näistä nuorista mimmeistä. Bändi on juuri jäänyt tauolle ja Elli valmistelee sooloprojektia. Odotan mitä tulee!

Mikä ero on Evelinan ja Ellinooran tapaisten nuorten pop-mimmien ja Elli Haloon välillä? No tämä: E ja E sekä kaltaisensa tekevät sooloshowta taustabändien kanssa, kun taas Elli ja kundit ovat yhdessä bändi, kaikki lavalla tasavertaisia. E, E ja kumppanit laulavat äänitteillään enimmäkseen tietokonetaustojen kera, Haloo Helsinki! soittaa oikeita soittimia. En sano että tietsikkamusa olisi ”vähemmän” musiikkia kuin perinteinen. Se vain ei sivele minun korviani niin kuin perinteiset soittovälineet.

Keitä toivoisin Vain elämää -ohjelman tuleville kausille? Jos J. Karjalaisen ja Dave Lindholmin saisi suostutelluksi, se olisi jymyjuttu. Mutta epäilen… Toisaalta en olisi uskonut Hectorinkaan koskaan suostuvan. Tai Pepe Willbergin. Nuorista mimmeistä Litku Klemetti ja Vesta ovat tällä hetkellä kiinnostavia. Mutta jatkuuko myötätuuli, kestääkö kantti?

Tämän kirjoitti jamatar 17.10.2018

 

Viimeisimmät postaukset