Paketissa

Nyt on Maestran syyskausi 2018 paketissa! Rusetti paketin päälle oli joululaulajaiset Kaupungintalon juhlasalissa. Ja väkeä tuolit täynnä. VIMMA avasi tilaisuuden laululla Joulun odotuksessa, juhlan kunniaksi punamustissa asuissa. Sitten alkoi yhteislaulujen hurmos! Me todellakin rakastamme laulaa yhdessä tuttuja lauluja – sen kuulee mahtavasta soinnista, joka salillisesta ihmisiä lähtee.

Yhteislauluohjelmassa oli ilahduttavan paljon muita kuin niitä tuiki tutuimpia. Hienoja lauluja, jotka nyt yhdessä laulaessa palautuivat mieleen. Väleihin Jaana spiikkasi mukavasti taustatietoa. Enpä tuntenut sitäkään tarinaa, joka liittyy Tuikkikaa oi joulun tähtöset -laulun tekstin syntyyn. Mies purki kihlauksen kun morsian sairastui keuhkotautiin…

Session puolivälissä VIMMA marssi uudestaan lavetille. Walking in the Air sai huomattavan innostuneet aplodit, ja kyllä Joululaulullekin (Hiljaa leijuu maahan hiutaleet) taputettiin. Vaikka etukäteen marmatin näiden opettelemisesta juuri tässä saumassa, nyt niitä olikin tosi kiva laulaa. Ihan jopa suorastaan nautin!

Maestran lähestyvästä 10-vuotisjuhlasta kertoessaan Jaana muisti minutkin ja blogini, joka alkoi samalla kuin Maestran toimintakin. Sain kukkapuketin, josta kotona paljastui upea punaliila Aphrodite-orkidea. – Kivahan tätä blogipäiväkirjaa on pitää, tykkään pähkäillä ja ihmetellä laulumaailman ilmiöitä.

Tavaksemme on tullut päättää joululaulajaiset Maa on niin kaunis -lauluun. Se aloitetaan salissa, josta kuoro siirtyy jatkamaan kaikuisaan portaikkoon. Ja yleisö saa kulkea sävelkylvyn läpi alas ja ulos talosta. Kokemus jää varmasti mieleen.

Sunnuntaina lauloin taas kerran muiden mukana Vackraste julsånger Puijon kirkossa. Lämminhenkinen tilaisuus on kuin perhejuhla. Kuopiosta löytyy seurakuntasalillinen ruotsia puhuvia ja ruotsiksi laulavia ihmisiä, joilla kaikilla on kieleen jokin sidos. Minulla se tulee isäni suvusta. Tämä perintö on minulle rikkaus – mutta kielen taito kaipaa harjaamista.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! Vi ses igen i januari.

Tämän kirjoitti jamatar 11.12.2018

 

 

 

Viimeisimmät postaukset