Kertausharjoitus

VIMMAN kevätkausi alkoi eilen kertausharjoituksella. Käytiin läpi KAIKKI spirituaalit – ”Goes Gospel” -ohjelmasta periytyvät mukaan lukien – ja Maestra 10 vuotta -koosteeseen aiemmista esityksistämme poimitut laulut. Olipa mukava tavata taas kuorokavereita ja verrytellä äänihuulia. Äänenavauksessa huomasin että vähän ruosteeseen ovat joulun aikana päässeet… omalta osaltani ainakin.

Kertausharjoitus, tällainenkin jossa kukin biisi käytiin läpi vain kerran, tuli todella tarpeeseen. Hämyisiä, jopa umpipimeitä kohtia ilmeni aivojeni musiikkimuistissa pitkin matkaa. Täytyy tsekkailla kotona… Uusista biiseistä riemastutti etenkin Climbin’ up the Mountain – siinä on lujasti rokkenrollia. Usein pääsee unohtumaan, että USA:n maallisten musiikkityylien pohja lepää voimakkaasti uskonnollisissa, eritoten mustan väestönosan, kirkkohymneissä ja ylistysveisuissa. Taas kerran tämä tuli kirkkaasti mieleen vuorelle kiipeämislaulua jammatessa.

Joulun aikaan tuli Yle-TV:stä dokkari ”Beibi ollaan ikuisii” laulaja-lauluntekijä J. Karjalaisesta. Hieno!! Jii on minulle kotimaisten laulunikkarien ykkönen, ennen Ismo Alankoa ja Tuomari Nurmiota. Vanavedessä seuraavat Dave Lindholm ja Hector. Tätä viisikkoa ei nuoremmat tekijäpolvet hevin päihitä. Tai varmaan tämäkin on sukupolvikysymys. Nuoremmissa on hyviä tyyppejä, joiden tuotantoa vain en tunne tarpeeksi. Anyway, suosittelen vahvasti Jii-dokkarin katsomista Areenasta – kuten myös sen kylkiäisen ”Lännen Jukka Amerikassa”.

Areenassa lienee vielä myös ”American Epic”, 3-osainen sarja USA:n populaarimusiikin etnisistä juurista. Huolella tehty ohjelma monine historiallisine filmi- ja ääniotoksineen. Vanhoilta levyiltä tutut legendaariset nimet ovat yhtäkkiä siinä edessäsi ”ilmielävinä” laulaen, soittaen ja kertoen musiikistaan. Kulta-aarre katsottavaksi tämän sortin musiikin ystäville!

Tämän kirjoitti jamatar 9.1.2019

 

Viimeisimmät postaukset