Särmää

Jaana julkisti VIMMA 10 vuotta -äänestystuloksen. Kyse on siis juhlakonserttimme teemasta. Voiton ehdokkaista ”Kabaree”, ”Henkilökuvia” ja ”Kaukokaipuu” vei selkeästi ensinmainittu. Ohjelmamme tulee siis koostumaan lähinnä musikaali- ja teatterilauluista, pois lukien hempeät tunnelmabiisit. Kabareetyyli tarkoittaa (ainakin minulle) lauluja, joissa on terää sekä sanoissa että sävelissä. Särmää siis! Joudumme myös tavallaan kilpasille Kuopion kaupunginteatterin kanssa, jonka ensi syksyn musikaali on Cabaret. Pärjäämme valitsemalla valovoimaisia lauluja jotka esitämme omaperäisesti, riman korkeutta pelkäämättä.

Viime sunnuntain Spirituals-keikka Kallaveden kirkossa meni kuulemma hyvin, ja yleisöäkin oli kivasti rippikoululaisten ja heidän omaistensa muodossa. Itse vietin samaan aikaan toisaalla perhejuhlaa. Kohokohta: Ratsuvaellus lumisessa metsässä, musiikkina täysi hiljaisuus.

Kansalaisopiston karaokeryhmässä kuulin vasta paikan päällä, että meille kaikille oli annettu tehtäväksi laulaa eräs tietty Jari Sillanpään kappale. Valkea unelma oli minulle uppo-outo. Kuultuani sen nyt kolmesti oli minun vuoroni. Niin sanottu ”oma sovitushan” siitä tuli, mutta pysyin sentään tyyli- ja sävellajissa – heh heh. Karaoketunneilla lauletaan paljon minulle vieraita iskelmiä, jotka kaikki muut tuntevat. Huomaan tuntevani poppiakin hiukan paremmin kuin nykyiskelmää. Tästä kiitos kuntosalilleni, jossa soi voittopuolisesti Suomi-pop…

Ensi viikolla pääsen taas jazzlaulun pariin, kun Swingin jatkokurssi käynnistyy. Teijan tunneilla on aina hauskaa, innostavaa ja väliin riehakastakin. Meitä oppilaita on toistaiseksi vain neljä – sen parempi tietysti meille, kun jokainen saa enemmän aikaa. Mutta pari tyyppiä lisää olisi hyväksi tämänkin toiminnan jatkumiselle. Kamoon kimmat + kundit, tulkaa mukaan!

Tämän kirjoitti jamatar 31.1.2019

 

Viimeisimmät postaukset