Laulua – ja soittoakin

Missasin kesällä Puolustusvoimien suuren ulkoilmakonsertin satamassa. Nytpä en päästänytkään ohi Varuskuntasoittokunnan sunnuntaista ”Jukebox”-konserttia Musapirtillä. Se oli aivan huikea! Tykkään messinkimusiikista, ja näillä oli lisäksi myös puupuhaltimet, jouset ja kitaratkin. Ja mitä solisteja!! Upeaäänisiä nuoria miehiä ja yksi nainenkin. Ohjelma oli rakennettu yleisöltä kootuista toiveista – siis jukeboksi tosiaan.

Lauluja tuli laidasta laitaan Ultra Brasta Egotrippiin, ZZ Topista Conchita Wurstiin. Hienot sovitukset, mainioita soitinsooloja ja hauskoja ”koreografioita”: ne jotka eivät sillä hetkellä soittaneet, heiluttivat ja kieputtivat instrumenttejaan tai heiluivat muuten vain laulun tahdissa. Musiikki eli täysillä sekä lavalla että katsomossa. Bändin kundit ja kimmat ovat vuosittain vaihtuvia asevelvollisia, mutta bändi itse pysyy ja jatkaa toimintaansa jykevästi. On muuten parasta peeärrää armeijalle…

VIMMAN ekat kabareestemmat (5 laulua) on nyt netissä. Siitä sitten vain treenaamaan! Eläkeläisen kiireiltäni ehdin vasta kertaalleen stemmojen pariin, mutta sekin jo auttoi tiistaiharkoissa. Meillä on edessä niin valtava kakku että parempi kun ei mieti sitä yhtään, keskittyy vain tämänhetkiseen. Tässä ekassa pumpsissa sattuu olemaan kolme laulua, joissa puhutaan yöstä ja/tai unosille menemisestä. Onneksi ne eivät ole showssa peräkkäin, sillä muutenhan katsojat saattaisivat nukahtaa… Käsiksessä tämä on kyllä huomioitu siten, että hempeimmällä hetkellä Seremoniamestari komentaa yleisöä pysymään hereillä. Heh-heh!

Jätin kansalaisopiston poplauluryhmän ja karaoken ja vaihdoin ne Retrotytöt-ryhmään. Siellä lauletaan ikivihreitä, juuri niitä joita osaan paljolti ulkoa. Alkufiilikset on hyvät sekä opettajan että ryhmän suhteen. Laulutoiveita saa esittää ja meitsi aikoo yrittää hivuttaa vanhoja jazz-standardeja mukaan. Lähiviikot näyttävät mitä kukin porukassa suosii. Odotan yllätyslöytöjä, harvinaisempia helmiä, pliis ei niitä kaikkein tuikitutuimpia.

Tämän kirjoitti jamatar 4.9.2019

 

Viimeisimmät postaukset