Lauluja muilta mailta

Korhosen Teijan vetämän Maestran yhteislauluillan ohjelmassa oli tällä kertaa lauluja muilta mailta. Ennen vanhaan ulkomaiset suosikki-iskelmät aina käännettiin suomeksi ja annettiin kotimaisten tähtien levytettäviksi. Ja me nyt tukevasti keski-ikäiset ja sitä vanhemmat opimme ne radiosta. Siihen aikaan kaikki kuuntelivat samoja ohjelmia – vaihtoehtoja kun ei juuri ollut. Niinpä me nyt Kaupungintalon salissa vanhalta muistilta vedimme läpi koko repertuaarin, johon oli monipuolisesti valittu tuttuja lauluja naapureistamme Ruotsista ja Venäjältä, useista muista Euroopan maista ja tietenkin myös viihdemusiikin suurvallasta USA:sta. Ainoa ei aivan kaikkien tuntema oli Lilja, ruusu, kirsikkapuu, joka tässä muodossaan meni sivuun iskelmän kulta-ajan valtavirrasta. Vieressäni istunut, muuten pontevasti laulanut rouva totesikin minulle, että tämä kappale oli hänelle aivan outo.

Lisää lauluja muilta mailta tarjosi musiikki- ja tanssiopiskelijoiden musikaalikooste Seasons of Love Sotkulla keskiviikkoiltana. Huolella toteutettu esitys sisälsi monia herkkupaloja musikaalien maailmasta. Ihastelin tanssijoiden notkeutta ja sulavaa liikuntaa – erityisesti nyt, kun kipeä tönkkönilkkani rajoittaa liikkeitäni joka hetki. Laulajista suosikkini olivat Anna Adamopoulou (I Feel Pretty), Sirja-Mari Taskinen (So Big/So Small) ja valloittavan rento Ossi Putkonen (If I Were a Rich Man). Kaikki toki lauloivat hyvin, mutta joillain kyky kohdata yleisö on muita vahvempi. Erään laulun kohdalla en pitänyt sen mahtipontisesta tulkinnasta – makuasia, tietenkin.

VIMMA-kabareen treeneissä lähestytään läpimenoja. Pitkä harjoitus klo 17:30 – 20:30 ottaa mehut joka miehestä ja naisesta, uskallan sanoa. On raskasta pitää yllä keskittymistä ja opitun muistamista. Pitkästä aikaa minäkin pääsin lavetille sooloineni. Tukkoinen ääni ei jaksanut syttyä – no, ehkä se sopii muija-hahmolleni mutta ei mitenkään tee laulamisesta nautittavaa. Jospa ääni kuin ihmeen kautta kirkastuisi huhtikuuhun mennessä!

Tämän kirjoitti jamatar 21.2.2020

 

Viimeisimmät postaukset