Eka läpimeno!

Meillä oli eka läpimeno! VIMMAN juhlakabaree laulettiin, näyteltiin ja tanssittiin tiistaina ensimmäisen kerran alusta loppuun. Ei toki yhtä soittoa vaan pysähdellen. Pysähtelyjä kyllä riittikin, kun piti muistella ja selventää, säätää ja tarkentaa. Kolmetuntiseen harjoitukseen mahtui riemukkaita hetkiä ja reipasta heittäytymistä. Jengi tykkää kun on haastetta! Minkähänlainen konserttimuoto meille enää kelpaakaan tämän jälkeen? Jää nähtäväksi…

”Valosta AAMUN iltaan tummuvaan” on jo opittu laulamaan oikein. Silti meillä vielä on ainakin kaksi vakipaikkaa, joissa aina osa porukasta vetää väärin: ”En TAHDO tänne juuttua” (ei ”aio”) ja ”PYÖRIT ja steppaa jalat” (ei ”pyörii”). Pikku juttuja, mutta miksi vetää väärin kun voi korjata ja tehdä oikein?!

Kuoron sisältä ei kunnolla näe mikä toimii ja mikä ei. Minusta kuitenkin tuntuu, että kadunmiesten ja -naisten miimiset ”keskustelut” joidenkin laulujen taustalla pitää tehdä vaimeammin. Vain katsein ja pienin elein – ei suun liikkeitä eikä ilmeilyä, mikä vie huomiota pois siitä mitä etualalla tapahtuu.

Seremoniamestari-Harriet ei ollut paikalla, niinpä Kavaljeeri-Veikko joutui vetämään tangot soolona – ja uljaasti vetikin. Turisti-Erkki puolestaan säväytti huimalla ”nykytanssisoololla” Pariisin lumoissa. – Ehkä sentään kannattaa suunnata liikettä enemmän ylös kuin alaspäin, ettei tule ei-toivottua muistumaa suomalaisesta seiväsmatkaajasta maailmalla…

Voice of Finland on käynnissä taas, enkä malta olla nytkään tökkäämättä siihen sormeani. En ymmärrä millä syyllä Toni Wirtaselle on annettu pari (Sipe Santapukki), kun ei muillakaan ole. Valmentajien käytös on muuttunut yhä viihteellisemmäksi. Kun laulajat tulevat kisaan tosissaan, valmentajat pelehtivät toisilleen ja yleisölle. Vastenmielistä. Juha Tapiokin, jota kuvittelin asialliseksi jätkäksi! Eikö tosiaan enää riitä, että pyrittäisiin vain löytämään vakuuttavin laulajalahjakkuus? Sääli ohjelmaa, joka aikanaan oikeasti kiinnosti.

Tämän kirjoitti jamatar 27.2.2020

 

Viimeisimmät postaukset