Klara Wappen!

Tori oli autio ja tyhjä. Vain pari piirakkakojua ja yksinäinen siman myyjä. Veljmies-patsas oli sentään saanut valkolakin, mutta tällä kertaa ilman perinteisiä joukkoseremonioita. Muita valkolakkeja – kun ei ihmisiäkään – ei tienoilla juuri näkynyt. No yksi asiaankuuluvasti kulahtanut tupsulakki sentään torin nurkalla. Että tällainen vapputori Kuopiossa tänä koronakeväänä.

Vappuaaton Lauluhygge operoi, kuinkas muuten, kevätlaulujen parissa. Eikä kevätlaulajaisia ilman Anttilan keväthuumausta, jolla tämäkin sessio aloitettiin. Soisin Evert Tauben aarteistosta noukittavan muitakin lauluja – voi, ukon tuotannosta saisi keveästi yksinään koko ohjelman! Mutta näiden laulajaisten yllätyshelmi oli Liisa Akimoffin Kevät – se jossa ”sinä tarjosit vain salmiakkia, minä panin peliin koko elämän”. Aiemmin olen noteerannut vain kertsin, oikeastaan kuulematta mitä muuta laulussa sanotaan. Tekstihän on jättihieno! Jaana kertoikin tämän tulleen joskus jossain valituksi parhaaksi kotimaiseksi naisen tekemäksi pop-biisiksi.

Kevään viimeinen Berliini, Pariisi, New York -läpimenomme Zoomin kautta sujui hyvällä draivilla. Ja minulta todellakin paremmin kuin edellisviikolla. Mallasin vähän koreoitakin, mutta ruutunäkymä sotkee suunnat ja toistot. Panostan livetreeneihin, sitten kun ne taas ovat mahdollisia.

Kun kaikki konsertti- ja keikkatoiminta on pysähdyksissä, olen katsastellut tv:stä Ylen nopeasti esiin polkaisemia Olohuone-keikkoja. Hyvä juttu muusikoillekin että niitä on. Mutta kuinka kävikään Voice of Finlandin? Korona hyökkäsi tänne juuri siinä vaiheessa kun piti aloittaa live-finaalit. Missään ei ole tiedotettu asiasta halaistua sanaa (ainakaan minä en ole nähnyt). Sääli finalistiporukkaa, jolta kisan huipentuma jäi nyt tyystin kokematta. Tai jos se myöhemmin toteutetaankin, ei se enää ole sama.

Jamatar häipyy nyt kesätauolle ja heittää tähän loppuun laulutervehdyksen nuoruudestaan: https://youtu.be/91nCQU4AYIY?list=PL1Poo97A60muTJjzeh5mivBkkfRel2u-w – Jollei linkki toimi, löytyy YouTubesta haulla Ujon miehen tango. Sommoro!

Tämän kirjoitti jamatar 1.5.2020

 

Viimeisimmät postaukset