Miniatyyreja

VIMMA-kuoro käänsi uuden lehden: Alamme valmistaa vartin mittaisia minikonsertteja, joita voi säestyksettöminä esittää missä vain, myös ulkona. Yhteisotsikko on Miniatyyreja, kullakin oma teemansa. Ensimmäinen on Muisto – viisi laulua ko. aiheesta. Tuttuja melodisia lauluja, joiden parissa ”sielu lepää” voimia kysyneen kabaree-ponnistuksen jälkeen. Vaikeusastetta tosin löytyy näistäkin. Rytmilliset dum-stemmat pistävät aivot aluksi ihan kiharalle, mutta kyllä ne siitä taas oikenee… Jaana laittoi jo stemmat nettiin meille avuksi. 

Ylen Areenassa on Kansallisoopperan koronahulluttelu Covid fan tutte, Minna Lindgrenin uusi libretto Mozartin musiikkiin. Oopperan tähdet Karita Mattila etunenässä tekevät hulvatonta pilaa itsestään ja tämän koronatodellisuutemme tunnetuista ilmiöistä. Siis aivan raivoriemukasta!! Voiko vakavaa aihetta käsitellä tällä tavalla? Tsekatkaa itse! Joka tapauksessa upeasti ylöspantu, laulettu, soitettu, näytelty (todellakin!) ja johdettu. Esa-Pekka Salonen montussaan absoluuttisesti mies paikallaan.

Eilen tiistaina tuli surusanoma iskelmäsanoittajamestari Vexi Salmen kuolemasta. Nuori mies perusti 60-luvulla Hämeenlinnaan levykaupan, jossa minäkin kävin kuuntelemassa uutuuksia. Vexi esitteli minulle myös frendinsä Irwin Goodmanin, joka suostui opettaan minulle kitaransoittoa. Vexi oli hieno mies, laajasti yleissivistynyt, taiteita rakastava. Ja tekstinikkarina parasta A-luokkaa. Valtava nippu lauluja jää iloksemme elämään ikivihreinä.

Tämän kirjoitti jamatar 9.9.2020.

Viimeisimmät postaukset