Joululaulajaiset

Lähdin eilen Jynkkään varusteina nuottien sijasta tonttulakki, vadelmapikkuleipiä ja termari jossa teetä. Jengiä ei näihin Maestran poikkeus-joululaulajaisiin tullut oven täydeltä, sen verran kuitenkin että saatiin aikaan mukava kauden päätös. Lisäksi joitakuita osallistui zoomin kautta. 

En ole ennen tullut tätä ajatelleeksi, mutta Jaanan kertoma on varmasti totta: Meidän suomalaisten perinne laulaa yhdessä joululauluja on ainutlaatuinen. Muualla joululaulut ovat enempi kuorojen hommaa. Mutta me rakastamme kokoontua joukolla Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin ja muihin yhteislaulajaisiin – paitsi nyt, kun korona on sotkenut kaikki rutiinit.

Meidän joululaulajaisissa oli hyvä tunnelma. Laulettiin antaumuksella uudempia suosikkeja ja vanhoja ikirakkaita vuorotellen. Ei niihin vain kyllästy! Salaisuus on tietenkin siinä, että nämä aarteet otetaan esille vain kerran vuodessa joulun aikaan.

Olin aikonut mennä Jaanan kuorojen Vox Polarisin ja Mieskuoro Kuopio- kvartetin joulukonsertteihin – mutta peruttuhan nekin oli. Kuopio-kvartetin Itsenäisyyspäivän konsertti sentään löytyy striimattuna YouTubesta. Kuuntelin sen, ja komeasti kajahtelivat isänmaalliset laulut tuomiokirkossa. Yleisöä ei ollut (tietenkään), mutta saivatpahan viedä ohjelmansa juhlavasti läpi. Vox Polaris sen sijaan joutui kokemaan peruutuksen pettymyksen täysillä, ilman edes striimausmahdollisuutta.

Tammikuussa on VIMMALLA vakaa pyrkimys jatkaa Miniatyyrien harjoituksia esiintymisiin tähdäten. Ja Jonkin sortin uutta kuoromatkaakin on väläytelty. Mentäiskö Kolille? Lapin suunta vetää lujasti. No, näistä on vielä liian aikaista puhua. Tulevaisuudesta ei tiedä – mutta suunnitelmia pitää aina olla, ja uskoa niiden toteutumiseen.

Toivotan kaikille laulukamuille ja muille lukijoilleni Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta oheisen gospel-laulun sävelin: https://youtu.be/SMD8d7oUjxw

Tämän kirjoitti jamatar 9.12.2020.

Viimeisimmät postaukset