Matka jatkuu

Jess! Meidän ”apu-maestra” Korhosen Teija on Voice of Finlandissa! Olipa iloinen yllätys, kun tuttu mimmi esittäytyi katsojille ja asteli valmentajien eteen – tai siis taakse, koska hehän eivät näe kokelaita. Hyvin ja puhtaasti lauloi, tietenkin. Minua pop-balladi jonka Teija esitti ei tosin puhutellut – olisin toivonut hänen väläyttävän jazz-taitojaan jollain särmikkäämmällä valinnalla. Mutta pääasia tietenkin, että meidän Teija on jatkossa.

VIMMA-harjoitukset puolikaskuorolla (tunti kummallekin puoliskolle) jatkuvat – hyvä sentään, että voidaan treenata edes näin. Kaikille kuoroille livetreenit eivät nyt ole mahdollisia. Mutta meillä on harjoitustila, jossa riittää lääniä turvaväleihin ja ilmaa hengittää. Olen moitiskellut hallia kolhoksi ja kalseaksi, vaan enpä moiti enää…

Uusi kompastuskiveni Peijaispolska: En edelleenkään osannut suunnistaa sen nuottien ja sanojen aallokossa. Nolotti! Nyt täytyy kirjoittaa sanat ulos, jos se auttaisi hahmottamaan miten biisi kulkee. Onneksi laulettiin myös pari Muisto-miniatyyria, joiden ulkoa muistaminen nostatti mielialaani reippaasti. Kaikkia näitä täytyykin nyt kertailla ahkerasti uusien ohessa. Kokonaisuuteen kuuluu 3×5 zibaletta eli yhteensä 15 – normikonsertin mitta. Mutta normikonserttiin VIMMA ei nyt tähtää, vaan toiveena on päästä esittämään miniatyyreja palasina kesällä ulkotiloissa. Ja ilman säestystä, mikä on meille lisähaaste.

Loppukaneetiksi taas kerran pieni nuoruusmuistelus: Keskikoulussa (nyk. yläaste) ollessani ystävälläni oli isoveli, joka harrasti musiikkia laaja-alaisemmin kuin me Elviksen ja ”kuukauden suosittujen” kuuntelijat. Tältä pojalta sain lainaksi elämäni ensimmäisen jazzlevyn (Modern Jazz Quartet: Django), ja sitten tämän… Se oli porttini Lied-laulujen maailmaan ja iski heti kuin lekalla päähän. Laulaja eläytyy dramaattisen tarinan kaikkiin henkilöihin, ja vaikuttava rooli on myös pianosäestyksellä. Tämä on hienoimpia Liedejä mitä on. Siis mikä laulu ja kenen esittämänä? Klikkaa tästä: https://youtu.be/10MKStHFm04

Tämän kirjoitti jamatar 17.2.2021.

Viimeisimmät postaukset