Voice All Stars ym.

Syksy on tullut: kylmää, koleaa, pimenevää. Onneksi sentään muutakin: Telkkarin Voice of Finland All Stars’issa on aivan törkeän hyviä laulajia! Tietenkin, hehän ovat kaikki jo päässeet pitkälle aiempien vuosien kisoissa. Mimmit jylläävät – ja millaiset mimmit! Chisu-tyyppiset pikkutyttöilijät loistavat poissaolollaan. Nämä ovat vahvaäänisiä aikuisia naisia, jotka osaavat laulaa tarpeen mukaan ”hiljoo ja kovvoo”. Kaikissa kisailijoissa minua sykähdyttää heidän ilmiselvä rakkautensa musiikkiin ja laulamiseen. Ja tämä intohimo näkyy ja kuuluu. Kuka sitten ikinä voittaakin, haalean korrektisti laulava tyyppi se ei tule olemaan. Finaali on ei ensi- mutta seuraavalla viikolla.

VIMMAN Mysteeriprojektissa tunnelma tihenee kun aika vähenee. Apuäänityksen kera treenataan hullun lailla kotona ja kuoron yhteisharjoituksissa. Muun ulkoa osaamisen lisäksi pitää hallita rytmitaputukset ja polkaisut laulaessa. Auts! Kun kelaan sanoja en muista taputtaa, ja kun isken tassut yhteen unohtuu ne polkaisut… Mutta vielä vaikeampaa tulee olemaan ilmeettömänä laulaminen, jota tässä vaaditaan. Vaikka aihe on painava, nyt ei saa eläytyä. Kerrankin näin päin!!

Tekniikkatreenejä on taas luvassa. Jaana-maestra laittoi kyselyn halustamme osallistua, ja ilmoittauduin oitis. Tätä on moni meistä kaivannut, uskon. Äänielimiä täytyy trimmata ja koulia tuottamaan ääntä monipuolisesti. Kaltaiseni luomulaulaja unohtaa jatkuvasti miten ”temput” tehdään ja suree sitten, kun ei ääni kulje esteittä. Niitä esteitä teen itse, tahtomattani, kun en hallitse aparaattia. Juuri tähän haluan ja tarvitsen apua. Mutakurkku kiittää jo etukäteen!

Mitä soittaisin teille tänään? Laitan levylautaselle taas yhden aarteen hyllystäni… Mustalaismusiikkia. Romanit ovat musikaalisia, missä päin maailmaa ikinä asuvatkaan. Venäläiset mustalaislaulut ovat jotain – niin – ylimaallisen – kertakaikkisen – sydämeenkäyvän – ihanaa. Vai mitä sanoisitte tästä: Nina Pankova, Romen-teatterin kuoro ja Ne vecernjaja (Ei ole vielä ilta).

Tämän kirjoitti jamatar 23.9.2021.

Viimeisimmät postaukset