Hyvää matkaa, Hoivalaulut!

Tästä päivästä alkaen ”meidän” leffamme Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja kiertää elokuvateattereissa ympäri maan. Hyvää matkaa ja yleisön myötämieltä dokkarillemme!

Hartaasti odotettu ennakko- ja kutsuvierasnäytäntö oli keskiviikkona Kuvakukossa. Porukkaa oli kuin pipoa – aika moni niistä n. 150 ihmisestä, jotka ovat tavalla tai toisella olleet osallisina leffan teossa. Ohjaaja Susanna Helke ja säveltäjä Anna-Mari Kähärä olivat tietysti paikalla myös, ja keskeisiä elokuvan henkilöitä, kuten sydäntä sykähdyttävät ”kaksi Väinöä”.

Olipahan uljasta nähdä koko juttu nyt isolta kankaalta ja kuulla laulut kunnon ämyreistä. On se hieno!! Kuorolaisten roolisuoritukset kestivät järkkymättä lähikuvien ja jättiscreenin paineet. Oltiin oikeasti vakuuttavia. Ja asia tulee läpi niin että luulisi kovakorvaisimmankin päättäjän tajuavan. Kunhan nyt menevät ja katsovat leffan ja miettivät itse tykönänsä, tarttisko tehrä jottain hoivatyön hätätilan suhteen…

Tiistain treeneissä VIMMA sai nähdä ja kuulla ensi kerran viulisti Aino Konttista. Jo oli aikakin! Sävykäs viulu on todella tervetullut lisä konserttiimme. Mutta näin äkkiseltään viulu hämmensi ainakin minun keskittymistäni omaan tonttiini. Tuuli vei stemmat kun viulu soi… Enää on vain yksi harjoitus viulun kanssa, sitten ”kenraali” ilman viulua – ja sitten lauteille. Minusta esiintymiset tulevat liian nopeasti, juuri kun alettais olla valmiita hiomaan tulkintaa ja yksityiskohtia. Olisiko pitänyt alkuvuodesta edetä rivakammin? Haikailut sikseen; näillä mennään, tuli mitä tuli.

Jaana tuli julkistaneeksi jo seuraavan mahdollisen prujumme, jonka otsikko on ”Henkilökohtaista”. Siis laulutarinoita ihmisistä. Näistä oli muinoin ennen koronaa äänestys, ja tämä sai kannatusta. Mutta sitä ennen, ehkä, palaamme vielä kovan onnen kabareehemme. Ansaitsisihan se vihdoin päästä esiin. En tiedä – oma into on ajan saatossa haaltunut, mutta kaipa se herää henkiin jos/kun toimeen tartutaan.

Hei Vimmalaiset, olisiko teistä yhtä kiva tai kivempi laulaa tätä Rydmanin laulua kuin sitä ”kiinalaista”? Tässä se vaihtoehto nyt tulee, kaikessa romanttisessa haikeudessaan:

Tämän kirjoitti jamatar 8.4.2022.

Viimeisimmät postaukset