Kuorojen venetsialaiset

Mikä laulun ja musiikin ilo välittyikään meihin kuulijoihin! Mukana oli laulajia monesta kuorosta esittämässä tuttuja kuorolauluja naiskuorona, mieskuorona ja suurena sekakuorona.

Yleisöpalautetta Kuorojen venetsialaisista 2022

Kuorojen venetsialaiset 2023

Neljännen kerran järjestettävässä Kuorojen venetsialaiset -tapahtumassa kuopiolaiset kuorot kokoontuvat la 26.8.2023 esiintymään ulkoilmakonsertteihin kaupunginteatterin ulkolavalle ja keskustaan. Tapahtuman päätteeksi kaikki kuorot esiintyvät tuomiokirkon portailta yhdessä. Kaikki esitykset ovat kuulijoille maksuttomia. 

Mesenaatti-joukkorahoituskampanjalla kerätään varoja tapahtuman järjestelykuluihin. Tule mukaan tukemaan tapahtuman järjestämistä ja osallistumaan Kuorojen venetsialaisiin 2023!

Kuorolaulun iloa!

Kuorojen venetsialaiset tapahtuma käynnistyy Kuopion kaupunginteatterin ulkolavalla (Niiralankatu 2) lauantaina 26.8.2023 klo 12:15 musiikkipedagogi Mari Koistisen avajaissanoilla ja niiden jälkeen jatkuvalla Non-stop-konsertilla. Tapahtuma on ns. kävelykonsertti eli voit tulla kuuntelemaan kuorojen esityksiä ja lähteä pois milloin haluat. Konsertti on kuulijoille maksuton.

Mikäli haluat tukea tapahtuman järjestelyjä, voit ostaa Non-stop-konserttiin 10 € käsiohjelman Mesenaatti-palvelun kautta 23.8. saakka. Käsiohjelma lähetetään sähköpostitse pdf-muodossa noin vuorokautta ennen konserttia.

Non-Stop-konsertti Kuopion kaupunginteatterin ulkolavalla klo 12:15-15:00

Esiintyjät

klo 12:20

Kuopion tuomiokirkon kamarikuoro johtajanaan Riikka Haapamäki

Klo 12:40

Sawo Ensemble johtajanaan Timo Kärkkäinen

Klo 13:00

Kuopion Mieslaulajat johtajanaan Annuliina Ikäheimo

Klo 13:20

Kuopion Seniorikuoro johtajanaan Miia Liukko

klo 13:40

VIMMA-kuoro johtajanaan Jaana Turunen

Klo 14:00

Mieskuoro Kuopio-Kvartetti johtajanaan Jaana Turunen

Klo 14:20

Vox Polaris johtajanaan Jaana Turunen

Klo 14:45

Äidin Ääni johtajanaan Riikka Leinonen

Yllätysesiintymisiä

Kuorot tekevät Kuopion keskustan alueella Flash Mobeja eli yllätysesiintymisiä noin klo 12-15:30. Näitä paikkoja ja aikoja ei ilmoiteta etukäteen, vaan ne ovat sananmukaisesti yllätyksiä. Kannattaa siis liikkua keskusta-alueella, sillä voit yllättyä laululla!

Mikäli haluat tukea tapahtuman järjestämistä ja saada tietoosi kaiken mahdollisen Kuorojen venetsialaisista, osta tapahtuman ohjelmakirja 25 € Mesenaatti-palvelusta viimeistään 23.8. Ohjelmakirja lähetetään pdf-muodossa sähköpostilla vuorokautta ennen tapahtumaa. 

Suurkuoron voimaa

Kuorojen venetsialaiset -tapahtuma päättyy klo 16-17 Kuopion tuomiokirkon portailta toteutettaviin suurkuoroesityksiin. Ensiksi ”lavalle” nousevat naislaulajat, sitten mieslaulajat ja lopuksi kaikki laulajat esiintyvät yhdessä suurena sekakuorona. Yleisölle paras paikka esitysten kuunteluun on Snellmanin puisto. Katuosuus puiston ja tuomiokirkon väliltä pysäytetään liikenteeltä esitysten ajaksi. Konsertti on kuulijoille maksuton.

Mikäli haluat tukea tapahtuman järjestelyjä, voit ostaa suurkuoroesityksiin 10 € käsiohjelman Mesenaatti-palvelun kautta 23.8. saakka. Käsiohjelma lähetetään sähköpostitse pdf-muodossa noin vuorokautta ennen tapahtumaa.

Suurkuoroissa esiintyy lisäksi laulajia mm. seuraavista kuoroista:

Kiitämme Kuopion kaupunkia, Kuopion kaupungintetteria ja Kuopion tuomiokirkkoseurakuntaa yhteistyöstä!

Tapahtumainfo

Kuorojen venetsialaiset on kuorojen itsensä järjestämä tapahtuma ja sitä koordinoi Jaana Turunen. Kaikki esitykset ovat kuulijoille maksuttomia. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille kuoromusiikin ystäville.

Venetsialaiset on tapa juhlia kesä-, veneily- ja mökkikauden päätöstä, mutta kuorojen osalta se on lähtölaukaus syksyn kuorokauteen. Tämän vuodesta 2020 alkaen järjestetyn tapahtuman alkuperäisenä tarkoituksena oli tuoda esiin kuoroja ja kuorolaulua, jotka olivat kärsineet koronarajoituksista. Nykyisin Kuorojen venetsialaisilla halutaan tarjota kuulijoille musiikkielämyksiä ulkoilmassa ja innostaa uusia laulajia mukaan kuoroihin.

Voit tukea tapahtumajärjestelyjä mesenaatti.me-sivujen kautta

Auta Tapahtuman järjestämisessä