Voi veljet, miten mahtavaa!

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 24. maaliskuu 2010 kello 07:54

Eilen illalla aloitimme kuorokokeilun noin 55 laulajan voimalla. Yritin pariin kertaan laskea lukumäärämme, mutta laskut menivät aina sekaisin. Ilmottautuneita on reilusti yli 60, mutta tuskin olemme kertaakaan kaikki yhtä aikaa paikalla. Mahtava joukko silti! Kuoronjohtaja ainakin on ihan superinnostunut!

Ja WOW! mitä laulamista! Kokeilumentaliteetista ei ollut tietoakaan, varsinkaan Kalliolle, kukkulalle -laulussa. Sointi ja meininki oli niin kuin kuoroharjoituksissa yleensäkin. Uusien stemmojen hankaluudet eivät tainneet säikyttää ketään. Joukahais-räppikin kuullosti ihan uudelta, kun lauloimme sitä näin isolla joukolla. On mielenkiintoista kuulla, miltä laulut kuullostavat kolmannen kerran jälkeen.

Kuorokokeilun ohjelmisto on seuraava:

Eurovisio-tunnari
Twist and shout
Kalliolle, kukkulalle
On suuri sun rantas autius
Kiiriminnaräp (Joukahainen)
Oman kullan silmät

Jatkoryhmissä mukana olleet: muistakaa ottaa On suuri sun rantas ja Kiiriminnanräp mukaan. Ja muutenkin muistakaa pitää kaikki nuotit mukana. Ylimääräisiä kappaleita ei juurikaan ole.

Jatkoryhmissä tämän viikon teema on In memoriam Kirka. Hengaillaan on noussut omien lasteni suursuosikiksi. Se nimittäin kertoo aina niin kiehtovista junista, ja juuri numerot oppineelle on kivaa toistaa tuttuja lukuja. Lauletaankohan muissakin kodeissa iltalauluiksi Olen hiihtänyt jään yli Seurasaareen ja junalaulu?

Oletteko seuranneet Savon Sanomista Saimaan rannalla tv-ohjelman valmistelua? Tuotantoyhtiö on pyytänyt kaupunkia maksamaan liki parikymmentätuhatta euroa siitä, että ohjelma tehdään Kuopiossa. Lisäksi pitäisi majoittaa 24 henkilöä kuvausten ajaksi ja hommata paikalle paikallisia kuoroja, jotta yhteislaulun taso saadaan tarpeeksi tasokkaaksi. Onneksi savolaiset kaupungit ovat kieltäytyneet kunniasta. Muuten olisi pitänyt ärähtää. Yhteislaulun ideahan on juuri siinä, että kaikki saavat laulaa mukana sillä taidolla kun on. Yhdessä tekeminen on paljon tärkeämpää kuin se, miltä se kuullostaa. Jos se ei kelpaa, niin televisioon kannattaa tehdä toisenlaisia ohjelmia.

Viimeisimmät postaukset