Musiikkimatkalla maailmalla

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 8. huhtikuu 2010 kello 10:29

Jatkoryhmissä on viime ja tällä viikolla reissattu maailmalla laulujen kautta. Ruotsista (Bellmanin Häämatka) matka jatkui Viron (saarenmaan valssi) kautta Englantiin (Sait multa kukkaset toukokuun). Viime viikolla päädyimme lopuksi Puolaan (Nuotiolaulu), josta pinkaistiin eilen keskiviikkoryhmän kanssa takaisin Brittein saarille Irlantiin (Jos olisit…). Atlannin ylitys hoidettiin joutuisasti, samoin kuin Amerikan manner (Beautiful dreamer). Pian oltiinkin jo takaisin naapurissa, kun lauloimme slaavilaisessa tunnelmassa Kalinkaa. Ranskan valloitus jäi eilen vielä hieman kesken, mutta eiköhän Hymni rakkaudelle suju mallikkaasti ennen kevätlaulajaisia.

Afrikan mantereella olemme vierailleet aina silloin tällöin. Vapaus tulee huomenna ja laulu sujuu jo nyt. Jubalam vaatii vielä toistoja, mutta hyvässä vaiheessa sekin on. Kevätlaulajaisiin lupasin yllätysohjelmaa, mutta sen voin kertoa, että rummut roudaan sinne ainakin…

Sekä kevätlaulajaisiin että lauluristeilylle (varsinkin tänne!) on alkanut suorastaan tulvia ilmottautumisia. Laivuri lupasi, että jos me täytämme laivan, saamme myös päättää missä se risteilee. Alustavasti on kuitenkin sovittu, että käydään katsomassa, miltä uudella asuntomessualueella näyttää kuukautta ennen h-hetkeä. Hyvä, ettei laulukausi katkeakaan kuukauden päästä, kuten edellisessa blogissani pelkäsin!

Kesällä on minun vuoroni mennä laulamista opiskelemaan. Hain ja pääsin Sastamalassa pidettävälle vanhan musiikin mestarikurssille. Kuumeinen antiikin aarioiden opiskelu on jo alkanut. Vaikeinta on päättää, mitä kappaleita haluan käydä läpi lyhyellä kurssilla englantilaisen vanhan laulumusiikin spesialistin Evelyn Tubbin johdolla. Kurssin lisäksi Sastamala Gregoriana on täynnä huippukonsertteja. Suosittelen reissua sinne päin Suomea, jos siihen tulee tilaisuus. Samalla voi käydä katsastamassa Tyrvään Pyhän Olavin kirkon suuresti arvostetut Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan uudet maalaukset.

Kommentoinut Marita Jama 8. huhtikuu 2010 15:29

Ai himpskatti, just kun olin reissussa Laulukoulun jatkoryhmä lauloi vaikka mitä kivaa… kuten ikisuosikkeihini kuuluvaa Bellmania. Onko Fredmanin epistoloista tai -lauluista kuorosovituksia? Lääh lääh, vesi kihahtaa kielelle kun ajattelenkin! – Jos kevätlaulajaisiinkin pitää ilmoittautua, teen sen tässä ja täten. 🙂 Ja tervemenoa Jaana vanhan musiikin mestarikurssille. Hieno homma.

Viimeisimmät postaukset