Karaokeillassa laulettiin

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 22. toukokuu 2010 kello 09:00

Mietin ennen karaokeiltaa, kuinka moni uskaltautuu mikrofonin varteen. Alkukankeuden jälkeen vuorot menivät kuumille kiville eikä laulamaan tarvinnut paljon houkutella. Parinkymmenen hengen porukalla kolme tuntia meni vauhdilla ja lauluvuoroja riitti hyvin kaikille halukkaille. Palautteitakin kyseltiin ahkerasti ja sellaista oli kiva antaa, kun hyvää oli kuultavissa niin paljon. Kehitysvinkkejäkin annoin. Pääasiassa ne liittyivät hengitykseen, jolla on ikävä taipumus mennä jumiin, kun jännittää. Ja jännittämistähän ei saa loppumaan sillä, että käskee itseään olemaan jännittämättä…

Oli mukava huomata, että monet valitsevat tiedostamatta itselleen todella sopivia lauluja. Joskus karaoke laitteet pääsevät myös yllättämään epäsopivilla laulukorkeuksilla, jolloin tutusta laulusta tulee täysin mahdoton laulettava. Taustanauhoissa on myös eroja, mikä saattaa myös hankaloittaa laulamista.

Kevään avoin laulukoulu on nyt ohitse. Laulukoulu kokoontui kolme kertaa saman viikon aikana ennen karaokeiltaa. Lyhyen ja tiiviin periodin aikana käytiin läpi kaikki samat asiat kuin aiemminkin laulukouluissa ja samanlaisen ajan puitteissa. Palautteissa moni totesi, että laulukoulu loppui juuri kun alkoi päästä vauhtiin. Vähän samanlainen olo jäi minulle; laulukoulu päättyi juuri, kun asiat alkoivat loksahtelemaan kohdalleen. Jos oppimisen ja laulamisen nälkää jäi, tervetuloa jatkamaan syksyllä! Toivon, että kaikki laulukoululaiset saitte uutta intoa omaan lauluharrastukseenne, oli se sitten kuorolaulua tai karaokea, suihkussa tai autossa itsekseen laulamista.

Minulta kysyttiin, että milloin syksyn ryhmiin saa ilmottautua. Ilmottautua saa vaikka heti. Lähetän kuitenkin vielä sähköpostiin infokirjeen kaikesta ennen kesäloman alkua. Tervetuloa laulamaan kesällä lauluristeilylle, puistopiknikiin tai lasten puistopäivään! Tiedot niistä löydät tapahtumista. Lauluristeilylle on lähdössä jo viitisenkymmentä laulajaa. Mukaan mahtuu siis vieläkin…

Viimeisimmät postaukset