Laulusyksy käynnistyy pian

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 2. elokuu 2010 kello 10:31

Neljän viikon päästä lauletaan taas! Syksyn iso projekti on ehdottomasti laulaminen sinfoniaorkesterin kanssa marraskuussa. Muutakin kivaa ja uutta on tulossa mm. nettisivuilla. Niistä lisää tuonnempana.

Entiset jatkoryhmät pyörähtävät käyntiin Lauluklubi Maestrana viikolla 35. Tiukan mietinnän tuloksena keksin jatkoryhmätunnin nimeksi laulutaitotunnin, sillä juuri siitähän tässä on kyse: oman laulutaidon kehittämisestä. Laulutaitotunnit pidetään edelleen maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17:30-19 ja paikka on toistaiseksi steinerkoulu. Kun ilmottautudut mukaan, kerro missä ryhmässä pääasiassa aiot käydä. Ryhmillä on sama sisältö samalla viikolla ja toisessa ryhmässä voi käydä, jos oman ryhmän aika ei sovi.

Tiistai-iltaisin kokoontuu kuoro klo 17:30-19. Toiveita sen suhteen on ollut jos jonkinlaisia ja ajattelin, että laitamme homman pyörimään ja muokkaamme ohjelmaa ja sisältöä sen laulajaporukan mukaan, joka kuoroon tulee. Miehiäkin otetaan mukaan, jos tulossaolijoita riittää. Kuoron ja laulutaitotunnin ero on siiä, että kuorossa lauletaan pääasiassa moniäänisesti, laulutaitotunnilla yksiäänisesti. Kuorossa edetään lauluissa verkkaisempaan tahtiin, sillä niiden opettelu vie aikaa kauemmin kuin tuttujen laulujen laulaminen laulutaitotunneilla. Tervetuloa mukaan ja vaikka kokeilemaankin ilman sitoutumispakkoa!

Laulukauden hinta on edelleen 220 € lukukausi ja se sisältää kaiken: laulutaitotunnit ja kuoron sekä tapahtumat. Ilmottautuminen on alkanut ja se hoituu helpoiten joko sähköpostilla info@avoinlaulukoulu.fi tai soittamalla minulle p. 050-5638458. Muistathan, että maksun tai osan siitä voi maksaa kulttuuriseteleillä tai vastaavilla!

Myös avoimet laulukoulut starttaavat syyskuussa. Miehille ja naisille on omat ryhmät tuttuun malliin. Nuorten avoimen laulukoulun lisäksi aloitan lasten avoimen laulukoulun, mikäli kiinnostuneita on tarpeeksi. Näistä kaikista tietoja löytyy uusilta (ja vielä työnalla olevilta) nettisivuilta www.maestra.fi. Vihjaa näistä tuttavillesi, jos tiedät heissä olevan laulamisesta kiinnostuneita. Naisten ryhmä on jo melkein täynnä…

Syksyn tapahtumien kruunu on ehdottomasti marraskuussa, kun pääsemme laulamaan Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Siitä enemmän tuonnempana. Kausi päätetään tietysti joululaulajaisiin ja talven kaamosta tapetaan naisten ja miesten omilla lauluenergiailloilla. Näistä kaikista tulee lisätietoja alkusyksyn aikana.

Olen tehnyt uusia nettisivuja laiskanpulskeasti pitkin kesää. Myös tämä sivustopohja on uudistunut, ja niitä uudistuksia on tulossa esiin pikkuhiljaa syksyn aikana. Parhaiten tietoja löytyy Maestran sivuilta. Uutiset taas löydät vikkelimmin täältä blogista tai etusivun ilmoituksista.

Osallistuin itse viime viikolla laulun mestarikurssille Sastamala Gregorianan yhteydessä. Taskuun tarttui hyviä ajatuksia laulamisesta kuten myös mukavia ja erittäin toimivia harjoituksia. Niitä pääsette tekin kokeilemaan syksyllä.

Hyvää alkavaa laulukautta kaikille ja tapaamisiin pian!

Viimeisimmät postaukset