Laulaminen on kivaa

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 15. syyskuu 2010 kello 12:00

Kaksi lauluiltaa peräkkäin on aika hauska juttu. Ja vielä niin uusi, että tiistain tullessa yllätyn iloisesti: ai niin, tänäänkin mennään Laulukouluun – tai nyt siis Lauluklubiin. Johdettu ja opastettu laulaminen on kertakaikkisen kivaa, kivempaa kuin luikautteleminen kotioloissa. Jaana on aidosti innostava ja itse innostunut asiastaan, ja sehän heijastuu välittömästi meihin oppilapsiin. Hän osaa sanoa selkeästi ja osuvin mielikuvin mitä milloinkin tarvitaan tuloksen parantamiseksi, ja me vastaamme parhaamme mukaan.

Orjien kuoron kultaharppu-kohta ja se toinen korkealle menevä (sanoja en voi nyt tässä tsekata) eivät minulta edelleenkään onnistu, Finlandia sen sijaan menee rimaa hipoen. Luottavaisin mielin odotan kuitenkin Suurta Päivää 18.11., jolloin esiinnymme Musapirtillä Jorma Hynnisen, kaupunginorkesterin ja Atso Almilan kanssa. Tottakai opettelemme sanat ulkoa ja pukeudumme arvokkaasti mustaan. Se tulee olemaan hieno kokemus.

Äänissä laulaminen on vielä mukavampaa kuin yksiääninen – edellyttäen että osaa oman stemmansa. Nuoteista on apua, jos olen kuullut stemman muutaman kerran niin että olen siitä ”hajulla”. Mieluiten kuitenkin laulan ulkoa, vapaana nuottipampuloiden ja tekstin seuraamisesta. Joissain lauluissa miehet ja sopraanot jyräävät meidät altot niin täysin, ettei omasta laulamisesta tule mitään, kun ei kuule missä oma ääni hortoilee. Niinä hetkinä ymmärrän hyvin niitä jotka sanovat, ettei heillä ole nuottikorvaa eivätkä siksi voi laulaa ollenkaan. Laulamiseen tosiaan tarvitaan korvaa ja sitä että kuulen mitä laulan. Jollen kuule, suusta tulee ihan mitä sattuu, ammuvainaan nuotilla.

Laulava joulukortti -projekti on mitä mainioin, jos saamme sen toteutetuksi. Pari hyvin harjoitettua laulua ja sopiva kuvamateriaali, siinäpä oiva yllätyslahja suvulle ja ystäville. Jaanan ehdottamista pakkausvaihtoehdoista halvempi on minusta aivan tarpeeksi tyylikäs ja varmaan myös paremmin suhteessa sisältöön kuin se toinen, prameampi. Katsotaan miten homma kehittyy.

Viimeisimmät postaukset