Levyjä pukkaa

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 24. huhtikuu 2011 kello 18:30

Keskiviikkoisin näköjään ehdimme aina miettimään yhtä sun toista laulutunnilla. Viime keskiviikkona puhuimme levyjen tekemisestä. Aivan oikein: monikko ei tässä ole vahingossa. Ideaa pukkasi ja niiden toteuttaminen viekin sitten seuraavat viisi vuotta :-).

Soivien joulukorttien tekeminen viime syksynä oli kaikin tavoin positiivinen proggis: kivaa oli ja jälki oli hyvää. Korteista saatu palaute on ollut äärimmäisen tyytyväistä (jostain syystä yllättyneen tyytyväistä). Onnistuimme saamaan nauhalle jotain sellaista, jonka tekeminen on ammattilaisille tosi hankalaa. Saimme sinne nimittäin sellaista laulua, joka tuo hymyn ja hyvän mielen kuulijalle. Samanlaista laulua saan kuulla harva se ilta klubissa. Kevään aikana lauletut kupletit, Rempallaan ja Väärä vitonen etunenässä, ovat niin raikkaan kuuloisia, että ne suorastaan huutavat äänittämistä. Veikkanpa, että sille musiikille löytyisi myös kuulijoita.

Mitä jos tekisimme ensi syksynä äänitteen näistä Helismaa/ Käyhkä/ Lavi lauluista? Se sopii hyvin joululahjaksi, mutta myös muuhun käyttöön. Laulutaitotunneista menisi noin puolet levyn valmistamiseen alkusyksyn ajan, mutta muutakin ehtisimme ohessa laulamaan. Äänitysaikaa tosin täytyisi varata hieman enemmän, joko kaksi iltaa tai viikonloppua, jos äänitetään useampi kappale. Kuorossa ja laulutaitotunneilla voisi olla hieman eri ohjelmaa, jolloin kaikkien ei tarvitsisi olla koko ajan paikalla äänityksissä. Mielessä kävi myös sellainen, että osan levyn hinnasta voisi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Keskiviikkona asiasta puhuessamme tuli myös toive joululaulujen äänittämisestä Hyvä juttu sekin, mutta riittävätkö rahkeemme kahteen ponnistukseen saman vuonna? Luulen, että levy vuodessa on hyvä tahti. Joululevyjen lisäksi mieleen tuli rakkauslaululevy (lauloimme Hymni rakkaudelle) ja kesälaululevy (lauloimme Käyn ahonlaitaa). Jos välivuosina levytetään joululauluja, näissä menee viisi vuotta, kuten aiemmin mainitsin. Paitsi jos keksitään lisää juttuja toteutettavaksi. Ja levyaihoita riittää näidenkin lisäksi vaikka kuinka paljon!

Joko olet ehtinyt vastat kyselyyn? Jos et, niin toivottavasti ehdit tekemään sen ennen vappua. Lämmin kiitos kaikesta palautteesta! Sen perusteella näitä asioita on mukava kehittää eteen päin.

Kuoroharkoissa otetut kuvat ovat nähtävillä valokuvissa. Kivoja kuvia!

Kommentoinut Marita Jama 2. toukokuu 2011 11:27

Helismaa – Lavi jne levy on mainio idea! Myös Rautavaaran ralleja sopisi mukaan, tyyliin Isoisän olkihattu. Kannatan lämpimästi! Ja osan mahdollisista tuloista antaminen hyväntekeväisyyteen on erittäin jees.

Kommentoinut Jaana Turunen 29. huhtikuu 2011 11:55

Kyselyyn pääsee täältä.

Viimeisimmät postaukset