Kevätkausi käyntiin

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 25. tammikuu 2012 kello 16:00

Maestran kevätkausi käynnistyi viime viikolla ja palasimme peruskorjattuun Steiner-kouluun. Vastamaalattu sali ja eteiskäytävä ovat aivan häikäisevän siistit!

Minua ovat työkiireet pidätelleet syöksymästä vielä täysillä laulun lumoihin, mutta maistelemaan olen sentään jo päässyt. Tiistaina 17.1. sijaisope Mari Koistinen piti napakat kuoroharkat. Pidin hänen tyylistään. Tuli tunne että hän olisi kuoronjohtajana tiukempi kuin meidän Jaanamme. Mari esim. piti selvänä että tekstit osataan ulkoa jo harjoitusvaiheessa, kun taas Jaana antaa armoa lähes loputtomiin. Minulle sopii että vaaditaan, mutta toisaalta harrastus ei saa alkaa ahdistaa. Uskon että Jaanankin otteet olisivat toiset, jos olisimme oikea,  määrätietoisesti esiintymisiin tähtäävä kuoro. Tästähän saimme taannoin esimakua Musapirtin keikan yhteydessä, joka oli Maestra-kuorolta korkean profiilin esiintulo. Lisää sitä lajia, por favor! 🙂

Maanantaina 23.1. avattiin taas toivelaulukirjan kannet ja laulettiin sekä uutta että vanhaa. Tällä kertaa ei settiin sattunut yhtään erityisesti minun ”sydämeni laulua”, mutta kuten olen ennenkin sanonut, kaikki lauletaan mitä eteen kannetaan. Tekstipuolelta erottui taas mestari Junnu Vainio, jonka rytmit ja riimit eivät horjahtele. Voi laulella menemään luottaen, että sanat täsmäävät aina melodiaan.

Olen alkanut seurata TV:stä The Voice of Finland -ohjelmaa. Tuomaristo (Elastinen, Paula Koivuniemi, Michael Monroe ja Lauri Tähkä) on innostavan monialainen ja laulajakokelaat tasokkaita. Ei nähdä eikä kuulla sellaisia säälittäviä itsehäpäisyjä kuin esim. Idolsissa. Odotan jännityksellä, miten mestarit alkavat valmennettaviaan koulia. Kysehän ei tällä tasolla enää ole niinkään laulunopetuksesta vaan laulajien oman tyylin puhdistamisesta ja vahvistamisesta. Tällaisesta ”tosi-tv:stä”, jossa ei nöyryytetä eikä vedota alhaisimpiin vaistoihimme, minäkin tykkään.

– Jaanalle kiitos ja kukkaset näille sivuillemme ilmestyneistä ääniharjoitusvideoista. Jeeee! Niiden kanssa voi intoutua kotonakin joikaamaan.

Kommentoinut Jaana Turunen 26. tammikuu 2012 09:07

Se musiikkikeskuksen keikka toissa syksynä, jossa Jorma Hynninen oli meidän lämppärinä 😉

Kommentoinut Pia Hakkarainen 26. tammikuu 2012 08:51

Mikä Musapirtin keikka??!?!

Viimeisimmät postaukset