Vähiin käy ennen kuin loppuu

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 6. joulukuu 2012 kello 19:00

Ylläolevan totesi Jaana syyskauden viimeisen viikon treeneissämme. Totta: laulut on melkein laulettu ja jouluvapaa edessä. Vielä on kuitenkin ohjelmassa vankilakeikka, Vire-kodin keikka ja Maestran joululaulajaiset. Viimemainittu on samalla joululevymme julkistaminen, jolloin esitämme ensi kerran yleisölle Juuso Happosen uuden joululaulun Hei joulu on tulossa!. Valitettavasti se ei päässyt Jouluradion kisassa finalistien joukkoon. En ole vielä ehtinyt kuunnella netistä voittajakolmikkoa, mutta eivät kuulemma ole kovin kummoisia. Herää kysymys MISTÄ tässä kisassa oli kysymys. Etsittiinkö oikeasti parhaita jouluaiheisia lauluja, vai oliko tähtäimenä esim. kaupallisuus.

Kuorossa viilailimme joululaulun lisäksi näinä viime kertoina negro spiritualejamme, sillä tiedossa on myös kirkkokeikka helmikuussa. Spiritualeista tulee vaikuttava kokonaisuus. Niitä on myös erityisen antoisa laulaa, koska niiden tunnevoima tempaa mukaansa. Joukkoon liitettäneen myös kotimainen Oi kiitos sä Luojani armollinen. Sitten meillä onkin jo valmiina osio myös kevätkonserttiimme.

Tiistaina meitä lähti kolme kuorolaista harkoista kesken Musapirtille kuuntelemaan Sibeliuksen Kullervo-sinfoniaa. Tykästyin siihen jo muinoin Helsingin vuosinani Radion sinfoniaorkesterin esittämänä. Sibba pisti nuoruuden mestariteoksensa hyllylle pian ensiesityksen jälkeen ja piti sitä pimennossa kuolemaansa saakka. Ilmeisesti hän ei pitänyt sitä myöhemmän statuksensa arvoisena. Mutta komea luomushan se on. Taas kulkivat nautinnon väreet pitkin selkää, kuten silloin kerran Kultsan salissa. Silloisia solisteja en enää muista, nyt sisarukset Johanna ja Ville Rusanen tulkitsivat kalevalaisten sisarusten onnettoman tarinan. Loppuaplodit olivat pitkät ja lämpimät ja salillinen musiikin ystäviä poistui konsertista tyytyväisin mielin.

Ah, kunpa näiden sivujen ääniharjoitus- ja solfajutut saataisiin taas näkyviin ja kuuluviin jouluvapaan aikana. Nyt olisi aikaa hyödyntää niitä! En ollut vielä ehtinyt solfaharjoitteiden kahteen viimeiseen (ja vaikeimpaan) osaan asti, kun tuo ilkeä bugi ilmestyi kiusaamaan. Niin että RAKAS JOULUPUKKI, pistäthän jonkun it-taitoisen tonttusi asialle…

Tässä vaiheessa ei muuta kuin hyvää ja tunnelmallista Itsenäisyyspäivää kaikille.

Viimeisimmät postaukset