Täysillä eteenpäin

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 25. lokakuu 2013 kello 16:39

Syyslomaviikko meni hups vain, nyt jatketaan taas täysillä eteenpäin.

Perjantaina 11.10. minulla kävi supermäihä: sain viimeisen lipun illan Queen-konserttiin Musapirtillä. Laivaston ja Ilmavoimien soittokunnat solistinaan hevilaulaja Jarkko Ahola (Teräsbetoni) esittivät kokoelman Queen-hittejä. Sotilassoittajat univormuissaan ja pitkälettisolisti nahkakuteissaan olivat täräyttävä yhdistelmä. Ja Ahola lauloi komeasti, korkealta ja kovaa melkein kuin itse Freddie Mercury-vainaa. Mahtava konsertti!

Kuoron harjoituksissa tehtiin uusi harjoitus: laulettiin piirissä sanatonta sävelmänpätkää stemmoissa eri tunnetiloja ilmaisten. Tällaisesta minä tykkään! Samalla havainnoitiin, miten tunne vaikuttaa äänen tuottamiseen. Ja sehän vaikuttaa! Kehnointa on, jos ei ole tunnetta ollenkaan – siis ”ei valot päällä”. Turhaan ei Jaana meitä alituiseen kehota sytyttämään niitä valoja…

Kuorossa otettiin joululaulut kehiin, niistä jännittävimpänä vanha latinankielinen Gaudete. Sen keskiaikainen (?) rytmiikka on hurjan kiehtova, jotenkin hypnoottinen. Tykkään!!

Torstaina käynnistyi Laulukoulu 2. Juuri tällaista olen kaivannut, äänenmuodostusta selkeästi selitettynä. Alkaa valjeta erilaiset tavat käyttää ääntä. Nyt tiedostan olevani puhelaulutyyppi; henkäily ja ohuen huilumaisen äänen tuottaminen ovat minulle haastavampia. Vaistomaisesti olen niitäkin kuitenkin käyttänyt.

Torstaina kävin myös leffassa, dokkari Poski poskea vasten käsitteli suomalaista ja argentiinalaista tangoa. Siinä missä suomalainen tangotähti laulaa sankariasenteella, virkaveli Argentiinasta laulaa pidätellyllä tunteella ja karheammin. Erittäin mielenkiintoinen leffa, hauskakin, kun argentiinalaiskolmikko seikkaili Suomen suvessa etsimässä ja ihmettelemässä suomitangoa. – Itse olen vanhemmiten löytänyt tangon hienouden ja alkanut arvostaa sitä todella.

Jaana väläytti mahdollisuutta saada nuottikuvan ymmärtämisen opiskelu jossain muodossa takaisin Maestran viikko-ohjelmaan. Voi toteuta se, por favor! Kaikki me hyötyisimme siitä.

Viimeisimmät postaukset