Alkuhulinaa ja ideariihtä

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 3. syyskuu 2014 kello 12:14

Maestran syyskausi on saatu käyntiin, kuten eilen VIMMAn harjoituksissa totesin, ennätyksellisen säädön kera. Onneksi kaikki alkaa nyt olla kunnossa.

Jonkun verran on kuulunut harmia sen vuoksi, ettei suunniteltu haitarijazz-tunti toteutunut. Myös keskiviikon tunteja on jokunen haikaillut. Suunnitelluista ryhmistä pystyin kuitenkin toteuttamaan vain niin monta kuin mitä laulajia oli tulossa mukaan.

Eniten ilmoittautuneita oli VIMMA-kuoroon ja seuraavaksi eniten Maestralaulajien -ryhmään. Kolmanneksi eniten kannatusta sai Pop. Näiden ryhmien toteuttamiseksi tuli tarpeeksi ilmoittautumisia kauden alkuun mennessä. Systeemi on siis edelleen sama kuin ennenkin: maksat yhdestä ryhmästä ja voit käydä sen lisäksi vapaasti muissa toteutuneissa ryhmissä. (Lukukausimaksu ei siis ole kaikista ryhmistä, vaikka se ehkä siltä tuntuukin sinun näkökulmastasi.)

Ilmoittautumisajan päätyttyä on mukaan tullut vielä mattimyöhäsiä ja näyttää vahvasti siltä, että VIMMAn ja Maestralaulajien lisäksi voidaan jatkaa vielä kolmas tunti jouluun saakka. Nyt voisi antaa äänen kuulua: jatketaanko poppia sinne saakka vai otetaanko syysloman jälkeen haitarijazzia ohjelmistoon. Aika olisi sama ma klo 18:30-19:30.

Lyhensin kokeiluluontoisesti kuoroa lukuunottamatta muut tunnit 60 minuuttisiksi, jotta ne voidaan toteuttaa pienemmälläkin porukalla. Siitäkin sopii antaa palautetta. Minusta se toimii hyvin.

Niinpä julistan kehityskeskustelun alkaneeksi tämän blogipostauksen kommenttiosiossa, jossa sitä voivat kaikki seurata. Ruusut ja risut kehiin vaan reippaasti. Erityisen tervetulleita ovat myös ratkaisuideat ja kehitysehdotukset, joita voidaan hyödyntää jo tammikuusta alkaen. Koska kovaäänisin ei aina ole yleisin mielipide, kannattaa pitää huolta, että oma näkemys pääsee myös esiin. 🙂

Kommentoinut Jaana Turunen 12. syyskuu 2014 09:24

Kiitos kommenteista! Keskustelu jatkukoon, mutta tässä hieman välitilinpäätöstä:

  • Kuten kommenteista käy ilmi, yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Niinpä vuorottelu eri tyylien välillä lienee paras vaihtoehto.
  • Sama homma on keston kanssa: osa on toivonut 60 min tunteja, jotta ehtii käymään laulamassa, osalle se on liian lyhyt aika, kun intoa ja aikaa olisi enempäänkin.
  • Osa haluaisi tulla tunneille jo klo 16:30 suoraan töistä, mutta osa ei pääse millään ennen puoli kuutta, tai mieluummin vasta puoli seitsemältä.
  • Osa toivoo enemmän äänenmuodostusta tunneille, osa ei halua sellaista ollenkaan. Osa haluaa paneutua lauluihin syvällisemmin ja osa haluaa vain laulella niitä. Osa haluaa laulaa tuttuja lauluja, osa oppia uusia.

Tuli varmaankin selväksi, että meiltä löytyy toiveita joka suuntaan ja toistaiseksi en ole keksinyt muuta ratkaisua kuin että täytyy olla erilaisia ryhmiä eri aikaan, jotta jokainen voi löytää niistä itselleen mieluisimman. Ja koska kaikkea ei voi olla yhtä aikaa, vuorotellaan. Tässä vaiheessa sanoisin, että poppia jatketaan jouluun ja sen jälkeen vaihdetaan. Haitarijazz otetaan silloin mukaan, sillä sitä on toivottu niin kovasti.

Maanantaisin käytössämme oleva luokka vetää hyvin kolmisenkymmentä laulajaa varsinkin kun pidetään ovi auki ilmanvaihdon tehostamiseksi. Minulle oli yllätys, että Maestralaulajissa käy niin paljon väkeä, sillä viime keväänä laulajia oli alle 20 useimmiten. Poppiryhmässä meitä on noin 20 kerrallaan ja silloin tilaa on oikein mukavasti. Likaa tilaa ei kuitenkaan ole ja voisimme kokeilla myös käytävällä laulamista joku ilta, sillä siellä tilaa on runsaasti.

Keskustelu jatkukoon edelleen syyslomaan asti. Sen jälkeen on aika katsoa, miten kevätkauden tunnit menevät. VIMMA ja Maestralaulajat jatkuvat, mutta popin osana on väistää toisten teemojen tieltä.

Kommentoinut Matti Sipilä 11. syyskuu 2014 21:21

Itse kannatan myös poplaulajien jatkamista sellaisenaan. Vimmaan ilmoittauduin ykkösenä, mutta poplaulajat olisi kivaa vaihtelua ja omalla tavallaan haasteellista yhden kerran kokemuksella arvioituna.

Kommentoinut Suvi Tuulia Onkela 7. syyskuu 2014 00:03

Toivon, että Maestra poplaulajat säilyy sellaisenaan eikä vaihdu haitarijazziksi. Mielestäni Maestralaulajat ryhmässä lauletaan erilaisia lauluja ja tutustutaan erilaisiin tyyleihin. Esim. viimeksi lauloimme hieman jazzin tyylisiä kappaleita joten pop musiikkia ja sen tuomaa tyylilajia kaivataan ja sitä olisi kiva oppia laulamaan. Jos olen ilmottautunut Maestra poplaulajat ryhmään niin käsittääkseni musiikki on poppia eikä haitarijazzia.

Kommentoinut Hilkka Tapola 5. syyskuu 2014 22:16

Uusi kausi käynnistyi osaltani vasta nyt syyskuussa, viime maanantaina.

Olen Maritan kanssa samaa mieltä, 60 min on lyhyt aika. Perusteluihinkin voin yhtyä. Lauluja ennätettiin laulaa varsin vähän, joten niukkuuden tuntu tuli päällimmäiseksi.

Tila on varsin pieni ja ahtaan tuntuinen. Jos vielä luokan ovi on pidettävä kiinni, olo käy raskaaksi.

Kommentoinut Marita Jama 3. syyskuu 2014 16:51

Täältä tulee tuumailuja:

– Minusta 60 min laulutunti on liian lyhyt, koska se lyhentää myös äänenavausta ja aikaa, joka voidaan käyttää valittujen laulujen työstämiseen. Tulee vähän kiireen tuntu. Etenkin äänenavaus-osuutta toivoisin pitemmäksi ja monipuolisemmaksi. Meitä saisi myös haastaa uusilla harjoitteilla!

– Haitarijatsi olisi mitä tervetullein mutta alun perin ehdotettuna aikana 16:30-17:30.  Jos se on maanantaina Maestralaulajien jälkeen, meikä ei pääse messiin. No, se on minun murheeni enkä oleta että aikatauluja rukataan yhden toivojan mukaan. Mutta ehdin jo niin ilahtua kun luulin, että tuo alkuperäinen toteutuu…

– Voisiko Maestralaulajienkin ohjelmaa jotenkin profiloida? Siis että keskityttäisiin aina pariksi-kolmeksi kerraksi tiettyyn tyylilajiin, josta saisi samalla pientä tietoiskua. Jos otetaan vain lauluja sieltä täältä, eteneminen on aika hahmotonta.

– Mutta ihanaa että Maestra ON OLEMASSA! Ilman sitä olisi iso lovi meidän kaikkien mukaan tulleiden viikko-ohjelmassa.

Viimeisimmät postaukset