Silkkaa joululaulun iloa!

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 18. joulukuu 2014 kello 13:00

Niin vaan jouluinen yhteislaulukonserttimme Kuopion kaupunginorkesterin kanssa on ohi. Toivottavasti teille kaikille jäi hyvä mieli siitä. Ainakin yleisö oli poistunut hymyssä suin (Eila kertoi) ja saamani viestit kertovat samaa.

Oli mukava nähdä, kuinka syksyn työ tuotti hedelmää. Lauluja on harjoiteltu pitkällä kaavalla, mutta se on tarpeen tällaisen projektin toteuttamiseen.

Moni ihmetteli, miten lasten ja nuorten laulu saattoi kantaa niin hyvin suuren orkesterin yli Walking in the Air -kappaleessa. Se on kaikkien opittavissa, joten tervetuloa Avoimeen laulukouluun, jos haluat tietää lisää. Extrakehut ansaitsee orkesterin supertaitava lyömäsoittaja Sho Kubota, joka paikkasi taitavasti puuttuvan pianon. Ettei olisi kuulostanut jopa paremmalta kuin pianoversio…?

VIMMAn Gloriat kajahtivat komeasti, kuten kuuluukin. Yläparven lauluista on tullut paljon ihastunutta palautetta: laulu kantautui alas mieleenpainuvasti ja kehuja ansaitsevat muutkin kuin tenorit. Oma suosikkini a cappella -lauluista (säestyksettömistä lauluista) oli Personent Hodie, jonka tunnelma oli oikealla tavalla latautunut.

Laulaessani yhteislauluja yläparvella en oikein kuullut, mitä salissa tapahtui. Kun lopussa kuulin yhteislaulua lavalta, olin todella ilahtunut: ilmassa oli selvää yhteislaulun juhlaa. Silkkaa joululaulun iloa siis. Atson juonnot kappaleiden välissä ja osuvasti valitut orkesterikappaleet tekivät illan ohjelmasta todella jouluisen, hyväntuulisen ja nautittavan.

Laulajilta vielä terveiset orkesterilaisille ja Atsolle: on juhlaa päästä musisoimaan taitavien muusikoiden kanssa. Iso kiitos teille kaikille, tästä mahdollisuudesta!

Omasta näkökulmastani tavoitteet toteutuivat mainiosti: kuorot lauloivat niin hyvin kuin mahdollista (no, Ensimmäinen joulu meni suorastaan loistavasti kenraalissa ja mutta konsertissa tuli uusi sovitus kappaleesta).

Paras palaute tuli kuitenkin Kukkumarallassa laulavalta Emmiltä: Jos kuorolaulu on näin kivaa, haluan tehdä tätä aikuisenakin.

Kiitos kaikille mukanaolleille ja kiitos kaikista muistamisista kuorolaiset ja vanhemmat! On ilo tehdä yhteistyötä näin mainion porukan kanssa.

Kommentoinut Jaana Turunen 19. joulukuu 2014 18:01

Nyt on albumillinen kuvia keskiviikkoillasta. Kiitos Antti ja Soilen mies!

Kommentoinut Jaana Turunen 18. joulukuu 2014 15:59

Yritin kuvata karonkan hämärässä, tässä lopputulos :-(. Luotamme Anttiin ja kameraan.

Kommentoinut Hanna Turkki 18. joulukuu 2014 15:33

Hienoa oli! Sain ystäviltäni mukavaa palautetta leppoisan jouluisesta tunnelmasta, monipuolisesta ohjelmistosta ja kuorojen hyvästä soundista. Tästä on kiva jatkaa 🙂 Sattuikohan kenenkään lähipiirin kameraan tallentumaan meistä kuvia? Pirkko G….?

Kommentoinut Jaana Turunen 18. joulukuu 2014 15:09

Positiivista palautetta sataa edelleen eri kanavia pitkin. Tässä makupaloja:

Lämminhenkisempää tapahtumaa saa hakea!

Olipas nautinnollinen konsertti. Oli loistava idea sijoittaa kuoro laulamaan parvelle. Soundi oli tosi hieno ainakin siinä, missä me istuimme.

Kylmiä väreitä kaupunginorkesterin ja Maestrakuorojen joulukonsertissa musiikkikeskuksella! Ja nyt voi itekin kehua laulaneensa kaupunginorkesterin säestyksellä.

@JaanaTurunen @maestralaulajat @soalmila Viihdyimme, kiitos teille & comp & Kuopion kaupunginorkesteri #kuopio

Hieno oli eilinen konsertti, tunnelma yhtä aikaa leppoisa ja juhlava.

Viimeisimmät postaukset