Miksi kirjoitan tätä blogia

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 26. marraskuu 2015 kello 18:56

Jaana yllätti ojentamalla minulle Kuorotaito-tunnilla ihanan uniikin Maestra-laululintumukin kiitokseksi tämän blogin pitämisestä. Tästä johduinkin muistelemaan miten koko blogi sai alkunsa. Kaikki lähti siitä, kun Jaana kehotti meitä ensimmäisiä Avoin laulukoulu-kurssilaisia kertomaan vaikutelmiamme laulukoulun nettisivulla. No, minä tein työtä käskettyä ja laitoin postauksen, sitten toisen ja kolmannen ja…siitä se vain jatkui.

Blogista on muodostunut eräänlainen päiväkirja Maestran tapahtumista ja omasta mukanaolostani. Samalla kun kirjaan tapahtumia, seuraan oman lauluharrastukseni vaiheita. Tilaisuuden tullen otan kantaa myös muihin laulumaailman ilmiöihin. Tämä on minusta hauskaa – ja jos teistäkin on hauska lukea näitä juttujani, sen parempi!

Laulukoulun kertauskurssilla olemme tuttujen laulujen avulla treenanneet äänenmuodostuksen tekniikan asioita. Hyödyllistä. Mutta meikä yhä painii vanhan ongelmansa eli ylä-äänten kanssa. Liian korkeiksi kokemiani ääniä laulaessa kurkkuun sattuu ja tulee ylipääsemätön väsymys – elimet eivät jaksa tuottaa sitä vaadittua ääntä. Tunne on sen verran ilkeä etten edes yritä mennä siitä yli ”reippaasti vain”. Ankkurit ym auttavat mutta eivät aina. Ylä-äänissä onnistuminen on minulle useimmiten puhdas vahinko, sad but true, enkä osaa toistaa temppua. Silti yritän kunnes ehkä joskus opin.

Viime sunnuntaina olin Apocalyptican konsertissa. Lämppärinä esiintyi At the Hollow, soitto- ja laulutaidoissa ei moittimista mutta äijien musiikki oli tylsää. Kuin olisivat veivanneet samaa laulua aina vain. Apocalypticalla on uusi laulaja joka hoiti homman hyvin, siis ei solistin elkein vaan osana bändiä. Musiikki oli enimmältään tuhtia jytinää, hevarit saivat haluamansa, mutta oli meille puhtaan sellosoundinkin ystäville makupaloja. Konsertti oli myös visuaalisesti erittäin tyylikäs hienoine taustaprojisointeineen. Maailmanluokan orkesteri ja maailmanluokan keikka.

Maritan blogi lähtee nyt tauolle ja toivottaa hyvät joulut. Palaillaan ensi vuonna!

Viimeisimmät postaukset